Lyt til artiklen:

Robotplæneklippere med ny teknologi

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Forestil dig, at du med din mobil i hånden, kan opdele din plæne i flere områder med forskellige behov for klipning. Eller du kan helt afskære et område fra klipning for at skabe en vild have.

Det er alt sammen muligt med den nye teknologi i Gardenas smarte robotplæneklippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Gardena i en pressemeddelelse.

LONA er navnet på en ny, banebrydende teknologi, som Gardenas populære robotplæneklippere, Sileno, fremover tilbyder.

LONA, der står for LOcation and NAvigation, er baseret på GPS-teknologi, der giver nye muligheder for at tilpasse klipningen af plænen til dine individuelle behov.

Nøglen til teknologien er GARDENA smart-appen. Via den kan du overvåge hver bevægelse af robotplæneklipperen i realtid og indstille klippeområder og -tider.

rich-media-2
Med den nye teknologi og GPS-navigation kan du skabe et kort over din plæne, som du kan se i appen. Presseillustration.

Kort over haven

Det betyder, at Gardenas robotplæneklipper til enhver tid ved, præcis hvor den er. Og du kan følge med, uanset hvor du er. Takket være den nye teknologi og GPS-navigation kan du nemlig skabe et kort over din plæne, som du kan se i appen. Kortet giver helt nye muligheder for fleksibel styring af din græsklipning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Zoneopdeling af haven

Du kan inddele din plæne i zoner, så robotten klipper mere eller mindre i udvalgte områder. På den måde kan robotten klippe ofte i et område, hvor solen skinner meget, og græsset derfor gror hurtigt. Mens robotten kan klippe mindre i et skyggefuldt område.

Du kan også helt udelukke et område fra klipning, hvis du har sået nyt græs eller ønsker at bruge noget af plænen til vild have. Du kan til enhver tid ændre i zoneopdelingen med et tryk på kortet i appen.

LONA-teknologien er fremover en fast del af Gardena smart Sileno city og smart Sileno life, der dækker arealer fra 500 m2 til 1500 m2.