Lyt til artiklen:

Automower får virtuel zonekontrol

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Haveejere vil have personlige haver med plads til vildskab og kreativ tænkning.

Det bliver nu nemmere at opnå med en ny virtuel zonekontrol til Husqvarnas robotplæneklipper, Automower. Den nye teknologi er til glæde for både haveejere og insekt- og planteliv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Design din plæne virtuelt

Husqvarna lancerer derfor nu en virtuel zonekontrol til deres robotplæneklipper, Automower. Automower Intelligent Mapping eller blot AIM er navnet på den nye teknologi. Med den er det muligt at skabe et virtuelt kort over haven, hvor haveejere kan udvikle deres eget design af græsplænen ved at definere zoner direkte i den tilknyttede app.

rich-media-2
Når du giver plads til at lade dele af haven passe sig selv, får du også en mere mangfoldig have. Pressefoto.

Juster klippetider og-længder

Med appen kan du indstille forskellige klippetider og -længder for hver zone. På den måde kan du lade græs og vilde blomster vokse i udvalgte områder, og du kan justere indstillingerne i skyggefulde områder af græsplænen, der skal klippes sjældnere.

- En af de vigtigste tendenser, vi ser inden for plænepleje i dag, er, at folk ønsker at skræddersy deres græsplæner og skabe deres eget havedesign. Mange ønsker at gøre dele af deres have mere vild og skabe smukke byenge, mens de fleste på samme tid også ønsker en perfekt klippet græsplæne. Fordelen ved vores nye zoneteknologi er netop, at den kan tilbyde begge disse ting - med hjælp fra en smartphone, siger Michael Schösser, der er salgsdirektør hos Husqvarna Danmark.

Mere biodiversitet i haven

Når du giver plads til at lade dele af haven passe sig selv, får du også en mere mangfoldig have til glæde for både planter, bier og andre bestøvere. Det er med andre ord godt for biodiversiteten.

- Vores nye zonekontrol gør det muligt for haveejere at designe og vedligeholde vilde enge side om side med en perfekt klippet græsplæne. En anden mulighed er at skabe zoner med større klippelængder. Dette er en fantastisk måde at give små planter som kløver og tusindfryd chancen for at blomstre, hvilket øger biodiversiteten og giver din græsplæne et mere naturligt design, fortæller Michael Schösser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Husqvarna lancerer derfor nu en virtuel zonekontrol til deres robotplæneklipper, Automower. Automower Intelligent Mapping. Pressefoto.

Det får du med den nye teknologi

Automower Intelligent Mapping er en ny intelligent teknologi til udvalgte robotplæneklippere fra Husqvarna med en fuldstændig virtuel opsætning.

Teknologien gør det blandt andet muligt for haveejere at definere forskellige stay-out-zoner, hvor de ikke ønsker græsset slået.

AIM-teknologien, der styres intuitivt via Husqvarnas connect-app, er kompatibel med Automower 405X, 415X, 435X AWD og 535 AWD.