Lyt til artiklen:

Tid til at plante for vildtet

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Hvidtjørn, hyld, hæg, vintereg, vortebirk og mange andre træer og buske er på vej ud til lodsejere landet over, skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Modtagerne har alle søgt om tilskud fra jagttegnsmidlerne gennem tilskudsordningen "Plant for Vildtet". Den støtter plantning af træer og buske i det åbne land til gavn for vilde dyr, fugle og insekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskuddet fra "Plant for vildtet" skal gå til etablering og forbedring af vildtremiser, hegn og krat, som giver markvildtet og en række af agerlandets andre dyr, insekter og fugle bedre muligheder for at finde læ, skjul, føde og gode ynglesteder.

Send ansøgning nu

Det er for sent at søge støtte til forårsplantning. Men hvis man går med planer om at etablere en beplantning i år, kan det stadig nås. Fristen for at søge støtte til efterårsplantning er den 30. april 2022.

Tilskuddet er på 75 procent af planteprisen. Både tilskud og moms af tilskuddet er skattepligtigt og indberettes til SKAT. Der gives ikke tilskud til beplantninger på sommerhus- og parcelhusgrunde og heller ikke på arealer med fredskovpligt.

I øjeblikket kan man få tilskud til 39 forskellige træ- og buskearter. Langt de fleste er hjemmehørende arter, som kan bidrage til at fremme og bevare den biologiske mangfoldighed i landskabet.

Se listen over tilskudsberettigede arter på Naturstyrelsens hjemmeside med links til faktaark om de enkelte træer og buske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forårets planter leveres fra mandag d. 4. april til torsdag d. 7. april 2022.