Lyt til artiklen:

Brug malertape som etikette til frostvarer

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Abonnementsartikel

I vores husstand har vi et skab, der bedst kan beskrives som iskoldt og kaotisk. Det er selvfølgelig vores skabsfryser. Mens vi er yderst tilfredse med den fastholdte temperatur på godt -19 grader celsius, så savnes der indimellem struktur og overblik over herlighederne på lager, der ligesom hos de fleste andre tæller frossent kød, bagværk, rester fra forskellige måltider og meget andet.

Det er selvfølgelig selvforskyldt, men trods forsøg på temamæssige opdelinger og sporadisk mærkning af poser og bøtters indhold, så er det til stadighed en stor præstation at gå på jagt i det kolde forsvindingskabinet og komme ud med det, man gik derind efter i første omgang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er blevet forsøgt med etiketter, der falder af hurtigere end man kan nå at lukke skabsdøren, og skriveri sprittusch, der ved optagning kræver en doktorgrad i antikke skrifttyper for at kunne tyde kragetæerne, der skulle beskrive posens indhold, hvis de da ikke er helt væk.

Lyt til farmor

Længe har jeg egentlig affundet mig med, at fryseren giver, og fryseren tager. Nogle gange er man heldig, andre gange må man på indkøb.

Men det ændrede sig, da jeg forleden talte med min farmor, hvor samtalen på en eller anden måde faldt på det kaos, der hersker i vores fryser.

- Du skal da bare bruge malertape, lød det kækt fra den anden ende af røret.

Det var jo egentlig et ganske simpelt. Straks blev jagten på en rulle indledt, og i bryggerset var der gevinst. En forsømt rulle dukkede op, og så var det bare at komme i gang med at mærke op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Testen

Selvom farmors erfaring selvfølgelig kan tages for gode varer, var jeg nu alligevel indstillet på, at der skulle tages en "videnskabelig" test, inden Fritidsmarkedets læsere skulle informeres.

Til at begynde med tog jeg tre beholdere ud af fryseren, hvis indhold med 95 procent sikkerhed var tarteletfyld, indisk dhal og lasagne. Førstnævnte i pose, de to andre i plastikbøtter. Da alle tre i forvejen var frosne, var jeg spændt på at se, om tapen ville klæbe.

På bøtterne var der ingen problemer i forhold til at fastholde tapen, men for posen med det frosne tarteletfyld kan tapen relativt nemt fjernes eller falde af.

rich-media-3
På bøtten med plastik og posen med stuvet hvidkål sidder tapen stadig fast efter godt en uge i fryseren. Trods problemer med håndskriften kan man stadig se, hvad beholderne indeholder. Foto: Jesper Krogshave

Men - sidenhen er der kommet en pose med stuvet hvidkål til, som fik tapen påmonteret inden frysning. Denne er stadig fint klæbende og skriften er stadig nem at læse.

Indtil videre er denne test kun udført i skabsfryser, men farmor har lovet mig, at det fungerer mindst lige så godt i kummefrysere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra nu af

Ser vi bort fra, at den frosne pose ikke klarede kvalitetstesten, så scorer testens andre forsøg højt på den selvopfundne liste.

Derfor har malertapen nu fået en fast plads i køkkenskuffen sammen med tre sprittuscher. Det er klart, at det kræver lidt selvdisciplin at opretholde orden og huske at få markeret alt, men nu giver det i mine øjne langt mere mening, da man rent faktisk kan læse, hvad der står på pakkerne samt at mærket bliver siddende og ikke finder vej til det kolde dyb.

Og så skal der selvfølgelig lyde en tak til Farmor, som sikkert også har andre gode husmorråd i ærmet.

Det her var i hvert fald et af de bedre.

rich-media-5
Rullen med malertape og to tuscher har fået plads i køkkenskuffen sammen med poser og lignende. Foto: Jesper Krogshave