Lyt til artiklen:

Den blå kraftkarl er landet

00:00
Hastighed: ???x
03:45

Abonnementsartikel

Da den nye MultiOne 11,6K minilæsser sidste oktober blev præsenteret på EIMA-messen i Italien, var glæden stor hos den danske importør af den populære minilæsser, HCP.

Der kom til at gå lidt længere tid med den danske lancering end ønsket, men nu er den blå kraftkarl landet, og forventningerne til den nye maskine er ikke blevet mindre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er den største maskine baseret på MultiOnes koncept, som der er leveret indtil dato, fortæller en glad Jesper Eliasen fra HCP i Grindsted.

Sammen med indehaver af JMJ Brørup, Morten Kristensen, præsenterede han den nye og kraftigt forbedrede minilæsser på den netop overståede Hest & Rytter-messe i Herning, hvor både interesse og købsglæde var overvældende.

- Det banebrydende ved den nye model, i forhold til den tidligere topmodel, er, at den har fået en større løftekapacitet. Maskinen løfter nu 3,7 meter, hvilket er en lille halv meter mere end før, og det er noget, der har været meget efterspurgt, fortæller Morten Kristensen.

Ifølge den rutinerede MultiOne-forhandler finder man kunderne til den nye 11,6K model blandt eksempelvis anlægsgartnere, tømrer og entreprenører.

- Når en tømrer skal have sådan en maskine, så er det vigtigt, at den kan nå op på stilladset. Og den her maskine kan jo tage en palle tagsten helt op til tagkanten på et hus. Og det er et kæmpe plus, siger han tilfreds.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
ACI-systemet inkluderer et 22 funktioners joystick, så alle MultiOnes mange redskaber kan styres med blot en enkelt hånd. Foto: Bo Andersen.

One Drive

Det er dog ikke kun løftehøjden, der er nyt på den nye MultiOne 11.6K. Det er også den første i sin klasse, der kommer med producentens eget One Drive-system.

- One Drive kom jo sidste år, og det er en ny, forbedret transmissionsgang, der gør, at den overfører flere kræfter fra transmissionen og ned i hjulene, siger Morten Kristensen.

Og ud over One Drive, så er der også en ny feature, der både gør komfort, ergonomi og fokuseret arbejdsindsats bedre. Og det er MultiOnes såkaldte Attachment Controlled Interface (ACI).

ACI-systemet inkluderer et 22 funktioners joystick, så alle MultiOnes mange redskaber kan styres med blot en enkelt hånd.

- Med Attachment Control Interface er maskinen forberedt til alle de redskaber, vi har i programmet. Det betyder, at for eksempel styring af armklipper er integreret i joysticket. Det gør betjeningen mere ergonomisk korrekt, og det er nemmere at koncentrere sig om selve arbejdet, fortæller Morten Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Motoren i MultiOne 11,6K er en tre-cylindre Kohler, der lever op til de nyeste miljøkrav. Foto: Bo Andersen.

Stage V Kohler motor

MultiOne 11,6K er også udstyret med den nyeste Stage V motor. Det er en tre cylindret Kohler-motor (diesel) med partikelfilter, så den lever op til de allernyeste miljøkrav.

- Det er en kraftig maskine i forhold til konkurrenterne. Den kommer jo med 57 HK, og den giver 84 liter olie i minuttet ud af hydraulik-udtaget, så der er den langt overlegen, siger Morten Kristensen og fortsætter:

- Vi kan mærke, at der er efterspørgsel på markedet efter en kraftig og fleksibel maskine. Og 11,6K'eren er jo bygget til at køre med store hydrauliske maskiner. Her er der tale om en rigtig kraftkarl, der virkelig kan køre med de store redskaber, understreger Morten Kristensen.

Mobil

MultiOne 11,6K har en standardvægt på 2.320 kilo, så den kan jo komme på en maskintrailer og flyttes med en 3.500 kilos bil.

Løftekapaciteten er på 2.540 kilo, og løftehøjden er som nævnt maks. 3,7 meter. Den kommer med cruise control, hydrostatisk gear med firhjulstræk, differentialespærre, og så har den to gear: Et arbejdsgear med en hastighed på 0 - 15 kilometer i timen, og et transportgear, der kan nå op til 30 kilometer i timen.