Lyt til artiklen:

Sådan finder du de billigste træpiller lige nu

00:00
Hastighed: ???x
04:49

Abonnementsartikel

Som de fleste brugere af træpiller er klar over, så er priserne gået helt amok. Og mens brugere af gas kan se frem til en check fra det offentlige i tilskud, så må træpillebrugere nøjes med at bide i det sure æble og hive endnu flere penge op ad lommen,

Og det er mange penge, vi taler om. I nogle tilfælde tæt på en fordobling af priserne indenfor de sidste par uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så hvor finder man de billigste træpiller? Det er det gode spørgsmål lige nu, som vi her på Fritidsmarkedet har forsøgt at besvare.

Før vi kaster os ud i et svar, skal man huske på, at en træpille er ikke bare en træpille. Der kan være forskel på for eksempel brændværdi, askeindhold og brændingspunkt og certificering, alt sammen noget, der afgør kvaliteten af træpillerne.

Og så er der selvfølgelig fragten samt en eventuel pant på paller.

Skal man lave en nøjagtig sammenligning, bør man derfor tage hensyn til alle disse specifikationer, men så ville man også stå tilbage med en række uoverskuelige tal.

Så vi har besluttet, at vi koldt og kynisk ser på kiloprisen på en enkelt palle med fragt, så må man selv gå nærmere ind i detaljerne om pillernes kvalitet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Grafik: Bo Andersen.

Seks eksempler

Hvis man tager i byggemarkedet for at købe træpiller, er det billigste tilbud hos for eksempel Bauhaus 3.995 kroner for 960 kilo, hvilket giver en kilopris på 4,16,-

Hos davidsenshop.dk kan man få en palle German Pellets 6 mm på 896 kilo til 3.199 kroner. (kilopris: 3,57,-)

Heatlets.dk, der er en af de store spillere på markedet, sælger 900 kilo Heatlets PremiumPlus 6mm piller til en pris på 3.995,00 kr. (kilopris: 4,43,-)

Ewersenergi.dk har en pris på 3.355 for 900 kilo 8mm træpiller, hvilket giver en kilopris på 3,72,-.

Hos danishagroshoppen.dk er prisen for 900 kilo Supreme træpiller kr. 3.999,00 (kilopris: 4,44,-)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld kan man hos lavpristrae.dk købe 896 kilo Södra 8mm piller til 2.499 kroner (kilopris: 2,78,-)

Og så er der forskel på prisen på fragt, så hvis du vil have den endelige pris, så se skemaet på denne side.

Restriktioner på salg af træpiller

Se også:

Restriktioner på salg af træpiller

Hvad med tyske piller?

Gennemgangen af seks tilfældigt valgte leverandører af træpiller svinger altså fra 4,44 kroner per kilo og helt ned til 2,78 kroner. Og det bliver jo til ganske meget, når man begynder at gange op.

Og så kommer det store spørgsmål: Kan det betale sig at købe i Tyskland, der jo har lavere moms?

Her er man nødt til at tænke på fragten, da det er de færreste, der har mulighed for selv at fragte pillerne hjem. Tidligere var det nemt at købe i Tyskland. Man kunne for eksempel hos absolut-træpiller.dk købe pillerne og fra hjemmesiden linke direkte til fragtmand, der så kunne oplyse pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette er ikke længere tilladt, så nu skal du selv finde en fragtmand.

Det er til gengæld ikke så svært. Hvis man google: "træpiller, fragtmand, flensborg" så er der rig mulighed for at vælge fragt. Priserne svinger selvfølgelig, men vi valgte en tilfældig fragtmand til en test.

Hos vores fragtmand er det muligt at få leveret en palle med træpiller til et sted på Fyn. (Pris afhænger af leverings-sted). Dette ville koste 534 kroner per palle.

De billigste træpiller, vi kunne finde hos absolut-træpiller.dk, er 6mm Danpellets 6mm. Der er tale om 825 kilo til en pris på 2.359,00 (Kilopris 2,86)

Ligger vi fragten til per kilo, ender vi op med en samlet kilopris på 3,51,-

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske piller vinder

Det er lidt urimeligt at sammenligne denne billige tyske pris med den billigste danske pris fra lavpristrae.dk på 2,78, fordi fragten jo er indregnet i de tyske piller, men her kan vi afsløre, at fragten for den samme levering i Danmark vil koste 400 kroner (kilopris 0,45,-).

Det giver en samlet kilopris på 3,23, hvilket gør lavpristrae.dk til den absolut billigste leverandør lige nu (af vores tilfældigt udvalgte leverandører).

Hvor lang tid, det varer, er ikke til at vide, men det bedste råd, vi kan give herfra, er, at holde øje med priserne, se sig godt omkring og husk at tage alle specifikationerne i betragtning, før du køber.

Alle priser er fundet den 4. april 2022.