Lyt til artiklen:

Sådan rengør du en tv-skærm - på den sikre måde

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

Nogle gange kan man få den tanke, at der sidder en kraftig magnet lige bag ens tv-skærm, der effektivt tiltrækker støv og aftryk af fedtfingre, for ikke at tale om sod fra stearinlys eller måske også stuens brændeovn.

I hvert fald er det nødvendigt at rense sin tv-skærm jævnligt, hvis yndlingsprogrammerne altid skal stå klart og skarpt på fladskærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aldrig glasrens til tv-skærmen

Det kan være fristende at gribe til en flaske glasrens, for umiddelbart skulle man jo tro, at tv-skærmen bare er lavet af glas. Men det er ikke tilfældet.

For eksempel har moderne fladskærme typisk fået en antirefleks-behandling yderst, og denne tynde belægning kan i værste fald tage permanent skade af glasrens, som indeholder alkohol, eller andre rengøringsmidler med kras kemi.

Desuden er det en dårlig idé at bruge køkkenrulle, groftvævede klude eller gamle viskestykker til at pudse tv-skærmen med, da det kan forårsage ridser i dens sarte overfladebelægning.

Som regel behøver du da heller ikke andet, end en ren, blød mikrofiberklud - og måske en anelse vand - til at rense din tv-skærm.

Sådan rengør du din tv-skærm:

1. Sluk tv'et og lad det blive helt koldt. Er tv'et varmt, efterlader rengøringen nemmere striber på skærmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2. Brug en tør, blød og helt ren mikrofiberklud til at tørre tv-skærmen forsigtigt over med; først horisontalt, og dernæst vertikalt.

3. Sidder der stadig spor af fingeraftryk, fluepletter eller lignende tilbage på skærmen, kan du spraye en ganske lille smule lunkent vand på mikrofiberkluden og gå tv-skærmen efter.

Sprøjt aldrig vand (eller anden væske) direkte på skærmen, og tryk eller gnub ikke hårdt med kluden; brug blide, glidende bevægelser. Tør til slut skærmen forsigtigt over med en ren mikrofiberklud.

4. Hvis der er genstridige pletter, som ikke lader sig fjerne med ovennævnte metode, kan det være nødvendigt at købe et særligt rensemiddel til tv-skærme.

Tjek, hvad producenten oplyser om rengøring af skærmen i tv'ets brugsvejledning, og søg eventuelt råd hos din lokale forhandler af skærmrens, der oftest fås i elektronikbutikker og supermarkeder med en elektronikafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilder: Videncentret Bolius, Power, Elgiganten.