Lyt til artiklen:

Kun fantasien sætter grænsen for dit nye shelter

00:00
Hastighed: ???x
03:33

Abonnementsartikel

Det begyndte som en hobby for cirka fire år siden, men pludselig tog det fart. Så i september 2020 startede Jan Frederiksen, i samarbejde med sin søn, Therkel Frederiksen, virksomheden BF-Shelterbyg.

Siden har de to samt deres ansatte bygget shelters i dansk træ til private kunder, institutioner, spejdere og fritidshjem rundt om i hele Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der gik kun få måneder fra virksomhedens opstart til, at de manglede plads til de mange ordrer, og de måtte derfor flytte i større lokaler i Brande.

Stort katalog

Det var dog ikke kun pladsen, der skulle udvides, men også selve produktkataloget. I dag, cirka halvandet år efter opstart, tilbyder BF-Shelterbyg blandt andet også hytter, bænke, bålhytter, multihytter, madpakkehytter og havepavilloner.

rich-media-2
BF-Shelterbyg bygger i dansk lærk og douglas. Spærene, der bliver brugt, er lavet af konstruktionstræ C24. Foto: BF-Shelterbyg.

Shelters er dog stadig virksomheden største fokus, og det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad kunden kan få bygget af BF-Shelterbyg.

- Nogle af de shelters, vi har i vores katalog, er blandt andet den traditionelle med et knæktag foran og med lodret og vandret beklædning. Derudover laver vi en Hobbit shelter, der har en rund dør og en Mia shelter med to bænke og overdækning foran, fortæller Jan Frederiksen. Han lægger vægt på, at de altid står klar med gode råd og vejledning, hvis folk drømmer om en helt anden type shelter, end dem, der findes i kataloget.

Populære produkter

Udover selve produktionen, står BF-Shelterbyg også gerne for opsætningen af produkterne ude hos kunderne, hvis der er et ønske herom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jan Frederiksen har der indtil nu været forskel på, hvilken shelter, der er mest populær.

- Lige i starten var den traditionelle shelter mest populær, men i dag er det den, der hedder Mia shelter, hvor der er plads til syv personer. Jeg gætter på, det er fordi, den har et stort udhæng samt en bænk i hver side, hvor man kan sidde i læ og tørvejr. Det skal blæse temmelig meget før, at det kan blæse ind i shelteren. Den er lidt dyrere, men man får også mere for pengene, fortæller Jan Frederiksen.

Et af de produkter, som også er meget populær hos BF-Shelterbyg er de sheltere, der har skydedøre, da mange kunder ønsker at kunne lukke af for eksempelvis dyr.

Kundernes ønsker

Som regel tager det cirka seks uger fra bestilling til levering.

Selve tidsrammen på monteringen af en shelter afhænger af, hvilken type det er, og hvor den skal placeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle skal bare stå på en flad græsplæne, og nogle har en skråning, så der skal ekstra lange ben på. Kunderne har ofte forskellige ønsker. Vi har eksempelvis lavet en shelter til en kunde, som ønskede at få forlænget taget bagud, så der kunne stå en havetraktor i læ under, siger Jan Frederiksen.

Ifølge Jan Frederiksen er den største shelter, som BF-Shelterbyg indtil videre har bygget, på 7 meter. Det var en bestilling til en børneinstitution.

Videreudvikling

Jan Frederiksen fortæller, at da de startede virksomheden op under corona, havde mange danskere fået øjnene op for naturen, hvilket selvfølgelig havde sine fordele, når man sælger et udendørsprodukt. Nu håber de bare på, at danskerne vil holde fast i at nyde naturen - gerne med overnatning i shelters.

rich-media-5
Det er ikke kun shelters, som BF-Shelterbyg producerer. Her ses en af de bænke, som også er en del af sortimentet. Foto: BF-Shelterbyg.

- Vores fremtidsmål er at fortsætte som nu og tilfredsstille så mange kunder som muligt med et godt, dansk produkt, for vi oplever at mange sætter pris på, at det netop er danskproduceret og dansk træ, siger Jan Frederiksen.

Hos BF-Shelterbyg er planen derudover at blive ved med at lytte til kundernes ønsker og herfra udvikle flere produkter.