Lyt til artiklen:

Fugleunger giver travlhed ved 1812

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

I 2021 modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i alt 2.885 henvendelser om småfugleunger. De bekymrede borgere som henvendte sig, troede at fugleungerne var i nød, fordi de opholdt sig på jorden. Det er dog ikke altid tilfældet.

- Jorden er et farligt sted for fugleunger at opholde sig, men i langt de fleste tilfælde kan ungerne sagtens klare sig alligevel.
Fugleforældrene kan sagtens passe deres unger, selvom de er på jorden, forklarer Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som oftest er fugleungerne ikke i nød. Af de 2.885 henvendelser om fugleunger, var ca. 80 procent formentlig ikke i nød. Disse henvendelser handlede nemlig blot om fugleunger der var på jorden eller opholdt sig et i finders øjne usædvanligt sted.

Nøgne fugleunger er i nød

Fugleunger, som endnu ikke er dækket med fjer, har meget dårlige overlevelseschancer, hvis ikke de kan hjælpes tilbage i deres egen rede.

Derfor kan man, hvis man er helt sikker på hvilken rede fugleungen kommer fra, hjælpe den tilbage.

- De fugleunger, der godt kan opholde sig på jorden, har ofte en kort eller næsten usynlig hale og en fjerdragt, der ser meget pjusket ud. Men hvis de har fjer, selv pjuskede fjer, og opholder sig på jorden, er de formentlig ikke i nød, forklarer Michael Carlsen.