Lyt til artiklen:

Vi får mere og mere plads i vores boliger

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Folk, der bor i parcelhus, har mest plads at boltre sig på, mens folk, der bor i lejligheder, har mindst plads til dem selv. Men uanset, hvilken boligtype, man bor i, har alle det til fælles, at de over en længere årrække har fået mere plads. I parcelhuse har hver dansker i gennemsnit fået 1,3 flere kvadratmeter siden 2018, mens folk i rækkehus og lejligheder har fået 1,4 flere kvadratmeter bolig under fødderne. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Udviklingen kan ifølge Estate både skyldes, at vi bygger større boliger, men samtidig kan den også være et udtryk for, at den danske boligmasse i høj grad består af husstande med få personer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Singlerne lægger beslag på mange boliger i Danmark, og da antallet af singler i årevis er steget, er det klart, at vi i gennemsnit får mere plads i vores boliger, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

rich-media-2
.

Nytænkning

Han mener, at udviklingen bør give anledning til nye måder at tænke fremtidigt byggeri på.

-Når så mange af forskellige grunde ender med at bo alene, kunne det være fornuftigt at bygge flere mindre boliger. Ikke mindst fordi det på den lange bane kan reducere klimaudledningerne, fordi det så ikke bliver nødvendigt at opvarme unødvendigt mange kvadratmeter til en person, siger Thomas Hovgaard.

Opsplitning af boliger foreslår han også som en vej til at få mere ud af boligmassen.

-De fleste af os holder af at bo i de større byer, hvor der traditionelt er knaphed på boliger, hvorfor vi også ser markante prisstigninger der. Og da vi ikke har tradition for at bygge særligt højt i Danmark, kunne man jo overveje at dele de større boliger op i to, så flere på den måde kan komme til at bo i deres foretrukne by, samtidig med at der kan spares på energiudgifterne pr. person, siger Thomas Hovgaard.