Lyt til artiklen:

Sidste ni heste fra Stutteri EM på auktion

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Peter A. Petersen var manden bag Stutteri EM, der gennem mere end 30 år har leveret mange gode spring- og dressurheste. Nu er epoken slut.

I marts 2022 mistede rideverdenen en dygtig avler. Peter A. Petersen var manden bag Stutteri EM, der gennem mere end 30 år har leveret mange gode spring- og dressurheste.

Med en over 30 år lang karriere indenfor hesteavl var Peter A. Petersen et kendt ansigt i hesteverdenen. Stutteriet har igennem årene avlet på og leveret mange gode spring- og dressurheste. Nu skal de sidste ni heste fra stutteriet godt videre. Det sker på en netauktion ved Campen Auktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om ni heste med international afstamning. Herunder blandt andet to afkom efter Untouchable og ét afkom af Cornet Obolensky. Hestene befinder sig på tre forskellige adresser i Sønderjylland.

rich-media-2
Med en over 30 år lang karriere indenfor hesteavl var Peter A. Petersen et kendt ansigt i hesteverdenen. Pressefoto.

Bilhandel blev til stutteri

Peter A. Petersen og EM hestenes historie går helt tilbage til 1989, hvor Peter helt tilfældigt erhvervede sig sin første avlshoppe.

Bilforhandleren Peter havde annonceret en bil til salg og blev kontaktet af en interesseret køber. Køberen var Kresten Appel i Rangstrup, der gerne ville lade en ung hoppe indgå i handlen. Dette blev startskuddet til mere end 30 års avl på Stutteri EM.

Denne første hoppe blev døbt Apella efter Appel-familien, og hun er således mormor til Candilla-EM.

Elitestatus i Dansk Varmblod

Netop Candilla-EM er mor til ikke mindre end fem afkom på auktionen og mormor til en. Candilla-EM betød noget ganske særligt for Peter. Selvom hun ikke fik den bedste kåringsbeskrivelse, så troede Peter på hendes kvaliteter som avlshoppe, og der fik han ret!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun har sidenhen fået elitestatus i Dansk Varmblod. Candilla-EM er nemlig blandt andet mor til Lantini-EM, der går 145 cm internationalt, Medina-EM, der går 140 cm internationalt samt Justin Beaber-EM, der vandt DRF's springchampionat som 5 års. Samme år var Justin-Beaber finalist ved UVM på Zangersheide og går i dag 145 cm internationalt.

Det sidste føl

Det sidste føl efter Candilla-EM er det smukke hingsteføl efter Bøgegårdens Chacoon, katalognummer 9. Efter Peters ønske skulle netop dette føl være Candillas sidste. Derfor er det kun føllet, der sælges, og så snart han kan fravænnes, så skal Candilla leveres tilbage til Sønderjylland.

- Der var ikke noget, som Peter ikke ville gøre for andre, og han elskede at stå på sidelinjen og følge hans afkom rundt omkring på stævnebanerne. Derfor håber vi, at hestene kommer ud til de rette ryttere. Det ville have været i Peters ånd og have gjort ham stolt, fortæller Jesper Meyenburg, der sammen med Bakken Dressage og Stald Bøgegården har haft et tæt samarbejde med Peter de sidste mange år.

Online-auktionen er allerede i gang på www.campenauktioner.dk, og auktionen slutter torsdag den 5. maj kl. 19.00.