Lyt til artiklen:

Gratis blomsterfrø på søndag

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

Giv bierne en hjælpende hånd - så blomster og vælg økologi. Økologisk Landsforening uddeler søndag d. 1. maj 50.000 gratis blomsterfrøposer i alle føtex-butikker til forbrugerne.

Der skal være flere blomster til de vilde bier, da de er vigtige for os alle sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De sørger for, at vi får mad på bordet og ifølge FN's fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere essentielle for EU's fødevareproduktion.

De vilde bier er altafgørende for bestøvningen af vores frugttræer og grøntsager, men de har det svært. De er truede af pesticider og mangel på mad.

Du kan give en hjælpende hånd. Søndag d. 1. maj kan man få en gratis pose med blomsterfrø fra Økologisk Landsforening, hvis du kommer i føtex. Der bliver uddelt 50.000, og det er så længe lager haves.

- De vilde bier er vigtige! De er uundværlige for os alle, så vi kan få mad på tallerkenen. Men de er også vigtige for det helt store kredsløb. Vi skal passe på dem, for de passer på os. Vær med til at fremme en ren og rig natur med mere mad til bierne. Vælg økologiske fødevarer og hav blomster i haven, siger Louise Køster, forperson, Økologisk Landsforening.

I Danmark er der 295 arter bier og flere af dem er truede. I blomsterfrøposen kan man finde flere forskellige bivenlige blomster blandt andet aftenpragtstjerne, blodkløver, blåhat, hvid okseøje og kornvalmue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for at kunne give en hjælpende hånd. Det er en lille indsats blandt mange, men hvis alle gør lidt, så kan det have stor betydning for bierne. Vi håber, at forbrugerne tager den lille pose og planter i enten deres højbed, altankasse eller som en lille stribe i haven. Hver en blomst tæller, siger Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening.

Du kan gøre en forskel for bierne ved at købe økologi. De økologiske landmænd bruger ikke syntetiske pesticider, og naturen omkring de økologiske arealer er derfor renere og rigere på blomster til bierne.

1. Vælg økologi

2. Hav blomster i haven

3. Lav dit eget bihotel

Artiklen fortsætter efter annoncen

4. Lad græsset stå