Lyt til artiklen:

Nu bliver det nemmere at booke campingferie

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

Danmark har fået sin første bookingportal kun til campingpladser, og bag den står DK-Camp - en forening af over 200 danske campingpladser.

Over 60 danske campingpladser har allerede tilmeldt sig systemet, og i en rundspørge svarer 82 procent af DK-Camp's medlemmer, at de er interesserede i at blive en del af fælles onlinebooking.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har længe drømt om en fælles bookingportal i campingbranchen og er glade for og stolte over at have den klar inden højsæsonen. Vi håber at få så mange af landets godt 400 campingpladser med som muligt, så vi sammen kan skabe et godt overblik og give den bedst mulige service for alle dem, der vil på campingferie i Danmark, siger DK-Camp's landsformand Steen Pedersen.

Anne Skovbølling, der er medejer af tre danske campingpladser, anser den fælles onlineportal for en oplagt mulighed for at tiltrække endnu flere gæster til pladserne.

- Bookingportalen vil uden tvivl forbedre den samlede oplevelse, da der kommer en større grad af forventningsafstemning. Gæsterne kan således hurtigt filtrere, om de for eksempel vil være tæt på vand og ønsker aktiviteter som swimmingpool og padeltennis, siger hun.

Via bookingportalen på www.DK-Camp.dk, kan besøgende filtrere de tilmeldte danske campingpladser ud fra blandt andet pris, ledige tidspunkter, faciliteter og overnatningstyper.

Bedre service

Der er særlig rift om de danske campingpladser i øjeblikket, viser en undersøgelse foretaget af DK-Camp. Derfor er bookingportalen ideel at få i luften lige netop nu, fortæller Steen Pedersen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har manglet en bookingportal kun til camping, som kan forkorte søgeprocessen og forøge overblikket. Uanset om man ønsker en standplads til sin campingvogn eller en campinghytte, vil man via onlineportalen nemt kunne finde en plads.

Anne Skovbølling forventer også flere besøg fra udlandet med det nye bookingsystem, som er koblet på en populær europæisk IT-platform:

- SecureHoliday anvendes i lande som Tyskland og Holland. Vi har erfaret fra vores bookingportal for Nymindegab Camping, at udenlandske gæster gerne booker campingferie på denne måde, fordi de er trygge ved systemet.

Effektivisering af campingpladserne

Ifølge Anne Skovbølling giver onlinebooking generelt set flere bookinger i ydersæsonen, og det gør det muligt for campingpladserne at beholde ansatte længere og dermed drive en sundere virksomhed. DK-Camp's onlineportal skal samtidig effektivisere arbejdet på campingpladserne.

- Portalen vil på sigt spare de tilmeldte campingpladser for manuelle bookinger. Automatiseringen frigiver tid til personalet på pladserne, som de så kan bruge på at servicere og snakke med gæsterne, siger Steen Pedersen.