Lyt til artiklen:

Fokus på svenske veterantraktorer

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Efter at have været aflyst i de sidste par år, er det berømte Kongensbro-træf nu tilbage. Det sker i dagene den 4. og 5. juni.

Bag arrangementet står Motor- og Traktorklubben "Jylland", som afholder det årlige veterantraktortræf for 33. gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Temaet i år er svenske traktorer og motorer samt danske gødningsmaskiner, og iveren efter at udstille har aldrig været større, siger klubbens formand Hans Larsen.

Fra tre-hjulet krigstraktor til verdens dyreste veteran

Se også:

Fra tre-hjulet krigstraktor til verdens dyreste veteran

Bred vifte af traktorer

Når man siger svenske traktorer, tænker de fleste naturligt nok på Volvo, som i disse år oplever en samlerinteresse uden lige, men der findes også mange andre svenskproducerede traktorer.

Faktisk har der gennem tiderne været ca. 40 forskellige svenske traktormærker. Nogle er for længst forsvundet, men eksemplarer af de mere ukendte har heldigvis overlevet, også blandt danske samlere.

Det er blandt andre mærker som Munktells, Avance, Swed-Track, GMW, Rola, Allis-Chalmers (svensk producerede), og en bred vifte af disse vil kunne ses i Kongensbro.

Blandt andet kan man opleve en Munktelle BM 25 på larvefødder, en Volvo T41 med fabrikspåbygget gasgeneratoranlæg fra krigens tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De røde IH'er dominerer samlingen

Se også:

De røde IH'er dominerer samlingen

Gødningsmaskiner

Danske gødningsmaskiner er ligeledes et tema i år. En gruppe medarbejdere på Samson har restaureret en af de første staldgødningdspredere, som de udstiller. Desuden vises Gyro tallerkenspreder samt maskiner fra Bøgballe, Nordsten og alle de andre.

- Motor- og Traktorklubben "Jylland" har i øvrigt oplevet en enorm medlemstilgang efter Coronaen slap sit tag og rigtig mange ønsker at udstille deres klenodier på træffet i år, siger Hans Larsen.

- I øvrigt har vi har foretaget en del ændringer på pladsen. For eksempel er ringen sløjfet, og i stedet bliver der opstillet en tribune med plads til 250 gæster