Lyt til artiklen:

Nye danske kartofler til tiden

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

De nye, danske kartofler er på vej i butikkerne, og det kommer den sidste måneds sol og tørke ikke til at ændre på, oplyser Madensverden.dk.

De nye kartofler kommer bredt ud i supermarkederne omkring den 1. juni, og det er nogenlunde, som det plejer, lyder det fra kartoffelavlerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landet over er der ellers problemer med tørke, men det kan kartoffelavlerne vande sig ud af, og derfor sinker tørken ikke kartoflerne.

- Sidste år var vi en uges tid senere med kartoflerne, og det skyldtes en kold maj måned. Men i år ser det fint ud, så jeg forventer de nye kartofler kan købes fra omkring den 1. juni, siger direktør Hans-Jørgen Buur fra Samsø Grønt til Madensverden.dk.

16 gode kartoffelsorter

Se også:

16 gode kartoffelsorter

Lidt dyrere i år

Allerede om 10 dage er de første mindre portioner klar til salg i supermarkederne, men de er også noget dyrere. Og generelt skal man nok forvente, at kartoflerne koster lidt mere i år.

- Vores omkostninger til blandt andet vanding, gødning og transport er i hvert fald steget, og det vil formentlig smitte af på prisen på kartoflerne, siger Hans-Jørgen Buur.

På Samsø har Hans-Jørgen Buur i øvrigt prøvesmagt årets første kartofler, og han er positiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De smager godt og kvaliteten er fin, så dem kan man roligt glæde sig til, siger han.