Lyt til artiklen:

Her kan nye havvindmølleparker være

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Energistyrelsen offentliggør ny rapport fra Konsulentfirmaet COWI, der viser, hvor det inden for udvalgte områder er praktisk muligt at etablere havvindmøllerparker i Danmark.

Konsulentfirmaet COWI har på vegne af Energistyrelsen gennemført en finscreening af danske havarealer for at undersøge områdernes egnethed til etablering af havvind inden for specifikt udvalgte områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om følgende områder; Nordsøen I (syd for den kommende havvindmøllepark Thor), oprindelig Hesselø, nedskaleret oprindelig Hesselø, området syd for Hesselø, Kriegers Flak II og Kattegat II.

Formålet med screeningen har været at bekræfte, at det er praktisk muligt at etablere havvindmølleparker i de angivne områder og at levere økonomiske beregninger til sammenligning af placeringerne.

Overordnet viser screeningen, at det er muligt at etablere havvindmølleparker i alle de screenede områder.

Der er således ingen af de screenede områder, som i rapporten på forhånd udelukkes til brug af etablering af havvindmølleparker på grund af uegnet havbund, ugunstige miljøforhold eller sammenfald med menneskelige interesser.

Finscreeningen 2022 er en opdatering og udbygning af tilsvarende undersøgelser gennemført for Energistyrelsen i 2018 og 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Områderne inkluderer både gamle screenede områder og nye.