Lyt til artiklen:

Robotplæneklipper slår plænen uden kanttråd

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Producenten Segway, som hidtil har været kendt for sine el-løbehjul, går nu for første gang ind på havemarkedet med robotplæneklipperen Navimow.

Segway Navimow blev præsenteret og annonceret sidste efterår, og nu er de første enheder på vej til Europa. I Danmark, Sverige og Norge forventes de at være tilgængelige primo juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor de fleste robotplæneklippere i dag fungerer med kanttråd, lover Segways Navimow en perfekt klippet plæne uden kanttråd.

Udover det kraftige design leveres Navimow med en specialdesignet og prisvindende app, der gør arbejdet endnu lettere for dig.

Appen har et forenklet interface, der gør det nemt at lave indstillinger, oprette kort samt administrere tidsplaner.

Ændrer du på havens udseende, for eksempel laver nye blomsterbede, er det ifølge producenten nemt at oprette zoner, som Navimow ikke krydser.

rich-media-2
Navimow har IPX6-klassificering og dermed ingen problemer med nedbør, kraftige sprøjt samt højtryksstråler. Pressefoto.

Virtuelle zoner

Exact Fusion Locating-systemet (EFLS), fusionslokaliseringsteknologi, hjælper Navimow med at opnå den højest mulige positioneringsnøjagtighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kernen i denne teknologi er brugen af GNSS-satellitsignaler til at opnå positioneringsnøjagtighed på centimeterniveau gennem realtidskinematik, siger George Ren, General Manager hos Segway BU.

- Når først arbejdsområdet i haven er defineret, kører Navimow ikke på kryds og tværs, men følger i stedet et systematisk klippemønster takket være dens intelligente navigationsalgoritme, forklarer George Ren.

Intelligens i hverdagen

Navimow er med sine 54 dB(A) støjsvag, og den registrerer automatisk forhindringer, såsom krukker, og undgår dem.

Robotplæneklipperen klipper græsset systematisk frem for tilfældigt.

Med sine fem centimeter tykke terrængående gummihjul klarer Navimow skråninger på op til 45 procent, og med en IPX6-klassificering har robotten ingen problemer med nedbør, kraftige sprøjt samt højtryksstråler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
De første eksemplarer af Segways Navimow robotplæneklipper ankommer til Danmark i juni måned. Pressefoto.

Tjekliste

Inden købet af Navimow anbefaler Segway på det kraftigste at besvare en særlig tjekliste, der indeholder forskellige spørgsmål om plænens tilstand.

Herved indsamles forskellige oplysninger, såsom formen på græsplænen eller om der er store træer, der kan blokere signalet, hvilket er afgørende for, om Navimow vil have den bedste ydeevne på netop din plæne.

Tjeklisten vil blive offentliggjort på alle Segway-kanaler fra omkring midt maj.

- De første Navimow robotplæneklippere er allerede på vej til Europa, og vi oplever en stor efterspørgsel. Derfor følger flere enheder i september - klar til 2023-sæsonen," siger George Ren.