Lyt til artiklen:

Endelig er der igen dyrskue i det sønderjyske

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Nedtællingen er i fuld gang til 2022-udgaven af dyrskuet i Aabenraa.

I år er det 61. gang, at Det Sønderjyske Fællesdyrskue kan opleves - et skue med stolte traditioner og en historie, der går helt tilbage til 1937.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dengang som nu vil topdyr inden for malkekvæg, kødkvæg, heste, får og geder kunne ses og opleves ved præsentation og bedømmelse i dyrskueringen.

På dyrskuepladsen kan publikum opleve godt 160 udstillere inden for både landbrug og andre erhverv og interesser, og der vil være noget for enhver smag.

- Igen i år er det også lykkedes os at få nye udstillere med på skuet, oplyser Mette Friis Sørensen, der er koordinator for Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Fredag formiddag er alle børneinstitutioner og skoler inviteret til at besøge Dyrskuet. De har vist stor interesse for at komme, og det er Naturmælk og Kohberg, der er værter for morgenmad til alle børn.

rich-media-2
De to dyrskue-dage byder på en række spændende oplevelser for både børn og voksne fra såvel by som land. Pressefoto.

Masser af oplevelser

De to dyrskue-dage byder på en række spændende oplevelser for både børn og voksne fra såvel by som land.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Børnene kan opleve "børnehjørnet", hvor der blandt meget andet vil være mulighed for at klappe en gris og et får, malke en ko og smede med jern. Desuden bliver der også mulighed for at male korn til mel, lave små hø-baller, og til de allermindste er der en stor sandkasse.

Herud over vil der både fredag og lørdag klokken 14.30 være både hesteshow og opvisning med politihunde.

For de voksne vil der foruden de mange stande være mulighed for ny inspiration i det store fødevaretelt, hvor der bydes på smagsprøver af lækre lokale fødevarer. Der er mulighed for at få sulten stillet hos flere forskellige madboder.

I Fødevareteltet har Fuglelund Naturcenter en spændende udstilling om Biodiversitet - og vil være klar med forskellige aktiviteter for børn og voksne.

Styr på logistikken

Det kræver planlægning og styr på logistikken, når et dyrskue som det sønderjyske skal foregå. Omkring 20.000 gæster ventes at besøge skuet over de to dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som noget nyt er alle de gamle staldbygninger og bomme nu fjernet, og alle dyr bliver derfor opstaldet i telte og ved nye bomme. Det bliver spændende at opleve hvordan det kommer til at fungere. Tilbage i 2019 var malkekvæg og nogle af hestene i teltstalde, og det fungerede rigtig godt. Både for udstillere og publikum, tilføjer Mette Friis Sørensen.

I år vil der være parkering for publikum på Aabenraa Havn med gratis shuttlebus til dyrskuepladsen.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fredag den 3. juni og lørdag den 4. juni - begge dage fra klokken 9-17.