Lyt til artiklen:

Nyheder fra Overby

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Abonnementsartikel

Overby Export Consulting præsenterer en række nyheder på Roskilde Dyrskue 2022. Blandt nyheder er eldrevet minigraver til indendørs brug og eldreven e-atv'er til fritid og arbejde.

Overbys program af eksklusive eldrevne atv'ere fra engelske EcoCharger bliver nu opdatereret med model Pioneer. Den har firehjulstræk og en stærk, robust batteriløsning, som giver en lang og effektiv køretid på 4-6 timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Pioneer fra EcoCharger. Pressefoto.

Den er oplagt til tungere opgaver og trækker nemt en trailer, græsklipper eller monteret med dozerblad, er den populær til snerydning. Et lavt tyngdepunkt er med til at sikre de fine arbejdsegenskaber.

Og så er den oplagt, hvis man bare vil bevæge sig lydløst rundt i terrænet. Med det lave støjniveau skræmmer den ikke dyrene, og derfor er den da også populær blandt jægere, og i den sydamerikanske jungle bruges den af politiet netop, fordi den er lydløs.

Eco Charger e-atv er en miljøvenlig løsning, hvor man kan reducere CO2-udledningen til nul, hvis man lader med strøm fra vedvarende energi. De er er meget driftssikre, og sammenlignet med konventionelle fire-hjulstrækkere er der langt mindre vedligeholdelse.

- Eco Charger er den eldrevne atv'ens svar på Tesla, fortæller Tommy Overby, indehaver af Overby Export Consulting.

Minigraver bliver elektrisk

På Roskilde Dyrskue er dansk premiere på den nye eldrevne Chargeur Plus minigraver. Den er ideel til graveopgaver inden døre, fordi den kan komme ind gennem almindelige døre med en bredde på kun 72 cm, og der er ingen problemer med udstødningsgasser, fordi den blot skal tilsluttes en 230 volt stikkontakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en totalvægt på under 450 kg kan medbringes på en almindelig håndværkertrailer eller være i en varevogn. Og med sine små dimensioner kan den stå på en Euro-palle for nem håndtering under transporten. Den leveres som standard med 30 cm graveskovl, og kan udstyres med ekstra hydraulik udtag, hydraulisk pælebor osv. Dozerbladet foran er med til at sikre dens alsidighed.

Den eldrevne minigraver indgår i en serie af Chargeur Plus, som er fransk-producerede minigravere, -læssere og -dumpere, der i Danmark forhandles af Overby Export Consulting. De har en overraskende stor kapacitet, er meget enkle i opbygningen, kan komme til på trange steder og kan transporteres på en almindelig håndværkertrailer. Målgruppen er bred, men de er oplagte til den grønne sektor, håndværksmestre, landmænd og gør-det-selv folket.