Lyt til artiklen:

Doosan tager hul på ny minigraver-serie

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Abonnementsartikel

Doosan har sat navne på de to første modeller i en helt ny serie af minigravere fra den koreanske producent. DX27Z-7 vejer 2,8 ton, og DX35Z-7 vejer 3,9 ton. De er begge udstyret med dieselmotorer, der lever op til EU's Stage V-krav.

Begge modeller udkommer i øvrigt med længere arbejdsrækkevidde end Doosans forrige generation. Derudover har de også øget løftekapacitet og gravekraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden vigtigt feature, som kommer til at gøre sig gældende for samtlige modeller i serien, er, at de som standard udkommer med den seneste version 3.0 af DoosanCONNECT-systemet, der giver et telematikstyringssystem til gravemaskinerne ved at indsamle data fra sensorer på maskinerne. Dermed er de to modeller de mindste med DoosanCONNECT-systemet.

Begge modeller udkommer uden halesving, hvilket gør dem ganske egnede til at arbejde i begrænsede områder såsom byer. Derudover skriver Doosan, at man har forstærket platformen på maskinen for ekstra robusthed og skabt en mere rummelig kabine til føreren.

Doosan skriver desuden, at de to maskiner er udstyret med et nyt dozerblad, der både kan løftes højere og sænkes lavere end andre modeller i klassen.