Lyt til artiklen:

Udsigt til rekordmesse

00:00
Hastighed: ???x
04:06

Abonnementsartikel

I denne uge er der blevet åbnet for de gratis billetter til den grønne branches samlingspunkt i 2022 - Maskiner under Broen den 24. og 25. august i Middelfart.

Maskiner under Broen har haft den bedste optakt i udstillingens historie, fortæller formanden for Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg, Lasse Lindholm, og understreger, at de besøgende kan se frem til rekordmange udstillere, faglige lynkurser og ikke mindst masser af maskinnyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Interessen har været overvældende, og at vi har 125 udstillere allerede nu sætter bare en tyk streg under den aktivitet, der er i branchen lige nu. Men jeg ved også, at maskinleverandørerne er klar med et væld af nyheder indenfor alt fra robotter over større klippemateriel til specialmaskiner. Der er meget nyt under solen, så vi glæder os virkelig til to gode dage med masser af inspiration og faglig opdatering med hele paletten af maskiner og nyheder til rådighed, siger Lasse Lindholm, der desuden er medindehaver af Lindholm Maskiner A/S.

Han kalder Maskiner under Broen "en ren og rå maskinudstilling, krydret med faglige indslag" og et naturligt mødested for det meste af branchen i år.

- Helt ærligt mener jeg, at det må være svært at blive hjemme, hvis man er i en kommunal driftsafdeling, er anlægsgartnermester eller kirkegårdsansvarlig, groundsman, greenkeeper eller passer udearealer ved et boligselskab eller en campingplads.

Optakt til bedste MUB nogensinde

Udstillingsleder Erik Nissen har været nødt til at udvide udstillingsarealet flere gange i takt med at standpladserne blev solgt, og udover den store interesse ser han flere andre ting, der peger på, at Maskiner under Broen 2022 bliver noget ud over det sædvanlige.

- Blandt andet har mange udstillere meldt sig klar til at lade gæsterne teste maskiner og materiel på standene, og det tror jeg kommer til at give en god dialog og dynamik på udstillingen. Logistikken omkring både parkering og bespisning er sat på skinner. Og når et af vores miniseminarer desuden handler om "Drift af kunstgræsbaner", som er en reel udfordring for mange driftsfolk, må jeg bare konkludere, at gæsterne kommer hjem med både ny viden, et fuldt overblik over maskinudvalget i branchen og ikke mindst helt optanket socialt efter nogle timers hyggeligt samvær med kollegaer og branchebekendte, måske endda i høj sol, tilføjer Erik Nissen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom vi også håber på et rekordhøjt antal besøgende til årets udgave af Maskiner under Broen, understreger Erik Nissen dog, at udstillingen ikke er sat i verden for at få flest besøgende, men derimod skabe den bedst mulige oplevelse for "de helt rigtige" besøgende.

- Vi vil jo helst have en blanding af beslutningstagere og de daglige brugere af maskinerne. Vi mener, at det bedste maskinkøb sker, når man har både øverste ledelsesniveau og folkene i marken med i processen, og heldigvis har udstillingen masser at byde på til begge grupper i år.

Det gode maskinkøb

Maskiner under Broen er arrangeret af brancheforeningen Maskinleverandørerne, og herfra vil konsulent Per Hedetoft stå klar til at præsentere miniseminaret "Det gode maskinkøb".

- Det kan jo være rigtigt dyrt og sætte éns organisation mange år tilbage, hvis man ikke er grundig og foretager de rigtige overvejelser inden et større maskinkøb," pointerer Per Hedetoft og fortsætter: "Derfor handler det om at klæde indkøberne på, så de ikke begår oplagte fejl. Det kunne for eksempel være at være alt for præcis i sin udbudsbeskrivelse, så man reelt afskærer en masse leverandører fra at kunne byde på opgaven - og dermed også afskærer sig selv fra at opdage andre, og måske mere effektive løsninger. Jeg plejer at sige, at det udstyr man ønsker sig, ikke nødvendigvis er det samme, som det udstyr man har brug for.

Per Hedetoft råder også indkøberne til at være opmærksomme på, om de køber fra en leverandør med mange år i branchen eller en helt ny importør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser jo nogle gange, at de mindre konsoliderede virksomheder kaster sig over importen af et givent mærke og så dropper det igen efter kort tid, hvis salget ikke går som planlagt. Men så risikerer man som kunde at stå med håret i postkassen, når det gælder service og reklamationer, siger han.