Lyt til artiklen:

Højere temperaturer kan lokke flere myrearter til - sådan kan du holde dem væk

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Som det er nu, er der omkring 59 fritlevende myrearter i Danmark. Men grundet de seneste års temperaturstigninger kan flere arter være vej. I Tyskland er der over 100 myrearter.

- Vi har lige nu kig på tre myrearter, som vi formoder vil kunne passere grænsen de kommende år i takt med lunere temperaturer, fortæller Julie Kock Sheard, der forsker i klimaændringernes betydning for myrearter ved Københavns Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Myrerne dukker op tidligere end normalt

At de seneste års lunere vejr har en effekt på myrerne, det kan ECOstyle, der er specialister i bekæmpelse af insekter, nikke genkendende til.

Det fortæller salgsdirektør hos ECOstyle, Carsten Georgsen.

- Forårets lunere temperatur har resulteret i, at myrerne dukker op tidligere end normalt, og vi ser allerede nu, at mange danskere tyr til produkter, der kan forebygge eller bekæmpe dem i år, siger han.

Udgør trussel for biodiversiteten

En af de myrearter, som kan komme til Danmark, er den invasive havemyre. Den optræder i større antal sammenlignet med den velkendte sorte havemyre, som den ligner, og kan derfor være et skadedyr i hus og have.

- Myrer gavner generelt den cirkulære fødekæde. De er føde for fugle, og mange insekter lever i tætte forhold med myrer. Men den invasive art kan true biodiversitet herhjemme, fordi den hurtigt spreder sig og danner store kolonier, siger Julie Koch Sheard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af den grund kan det være nødvendigt at bekæmpe myrerne, så længe det bliver gjort med omtanke for omgivelserne, siger hun.

Nedenfor følger en række råd fra ECOstyle til at bekæmpe de uønskede myrer.