Lyt til artiklen:

Halvdelen energioptimerer stort set aldrig deres hjem

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Halvdelen af de danske boligejere energioptimerer stort set aldrig deres hjem.

Sådan lyder en af konklusionerne i Schneider Electrics årlige undersøgelse af danskernes vaner og præferencer i forhold til energioptimering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligeledes svarer 25 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de finder muligheden for at spare på energien i privatboligen for irrelevant.

Vice President hos Schneider Electric Danmark, Thomas Andersen, kalder resultaterne ærgerlige.

- Danmark og Europa står midt i en energikrise. Det er realiteten, og den er vi alle nødt til at forholde os til. Aldrig har det været vigtigere, at vi ser kritisk på alle de steder, hvor vi kan energioptimere. Den mest grønne energi, er simpelthen den vi ikke bruger, siger han.

Der er potentiale at hente

Dog kan små initiativer, som for eksempel et bæredygtigt Smart Home-system, ifølge Thomas Andersen være en forholdsvis nem indgangsvinkel til energioptimering for landets boligejere.

- Energioptimering behøver ikke nødvendigvis altid at begynde med store investeringer i eksempelvis varmepumper, siger Thomas Andersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der ligger et stort potentiale i simple tiltag som automatisk lys- og varmestyring, hvor der automatisk bliver slukket for lyset og skruet ned for varmen på diverse prædefinerede tidspunkter, eller når ingen er til stede i lokalerne. På den måde kan man nem spare op mod 25 procent på sin nuværende energiregning.

Det er fjerde år i træk, at Schneider Electric undersøger holdninger og handlinger til energioptimering af hjemmet blandt landets boligejere.

Den årlige energioptimeringsundersøgelse er en blandt flere af Schneider Electrics initiativer til at skabe opmærksomhed og dialog om energieffektivisering i alle områder af samfundet.