Lyt til artiklen:

Robot-bestsellere bliver endnu bedre

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Husqvarna lancerer den næste generation af robotplæneklippere til haveejere.

Automower 310 Mark II og 315 Mark II er opgraderede versioner af Husqvarnas bedst sælgende robotplæneklippere - og ifølge producenten der er nok at glæde sig til.

Automower 310 Mark II og 315 Mark II kan klippe græsplæner henholdsvis 1.000 kvadratmeter og 1.500 kvadratmeter med adskillige forhindringer og højdeforskelle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faktisk er der ikke rigtig noget, der kan stå i vejen for den nye generation af robotplæneklippere. De bestiger hældninger på helt op til 40 procent, mens de store, grove hjul altid kan få robotten fremad - også når jorden er glat eller mudret.

Mindre slid af plæne og robot

De nye Automower sørger for, at du slider mindre på både din plæne og robotplæneklipper.

Robotterne justerer nemlig automatisk, hvor ofte plænen skal klippes i forhold til plænens aktuelle vækst.

I starten og slutningen af sæsonen vil en plæne typisk vokse langsommere og har derfor ikke brug for at blive klippet lige så ofte som i perioder med kraftig græsvækst.

Kapaciteten per time for Automower 310 Mark II og 315 Mark II er henholdsvis 60 og 65 kvadratmeter og maksimum køretid er 16 timer for 310-modellen og 24 timer for 315 Mark II.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge modeller bruger Automower Connect@HOME app'en, der er en Bluetooth-løsning. Appen giver fuld kontrol over robotten via en smartphone.

Dermed kan man nemt sende start, stop og parker kommandoer, tjekke og justere indstillinger. Bluetooth-kommunikationen har en rækkevidde på 3 meter.

rich-media-3
Automower 310 Mark II er beregnet til plæner op til 1.000 kvadratmeter. Pressefoto.

Ensartet klipning af plænen

I områder, hvor græsset vokser særligt hurtigt, vil robotten automatisk skifte klippeteknologi til systematisk spiralformet mønster.

Det betyder, at robotten kører rundt i cirkler på området for at sikre, at græsset kommer ned i samme højde som resten af plænen. Når Automower skal hjem til ladestationen, viser tre forskellige søgemetoder vejen.

rich-media-4
Begge de to nye robotplæneklippere fra Husqvarna har fået nyt design. Pressefoto.

Let vedligeholdelse

Det nye og forbedrede design gør det nemt at vedligeholde de nye Automower.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blot brug haveslangen til at sprøjte robotten ren. Er der en kniv, der bliver beskadiget, vil robotten automatisk opdage det.

Endelig er de nye Automower meget lydsvage, så de kan klippe hvornår som helst uden at forstyrre hverken dig eller din nabo.