Lyt til artiklen:

Dyrehospital opretter særlig afdeling

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Katten er en af landet mest populære kæledyr. Alligevel har den aldrig haft samme kæledyrsstatus som hunden, når det kommer til blandt andet mærkning og lovgivning.

Sådan lyder det fra AniCura Sydvet Dyrehospitaler, og derfor dedikerer hospitalet nu dele af deres klinik i Sommersted i Sønderjylland udelukkende til katte for at forbedre kæledyrets vilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem længere tid gerne ville sætte mere fokus på katten som et højt værdsat kæledyr og et dyr med særlige behov, og det har resulteret i, at vi nu har indrettet en del af vores dyrehospital i Sommersted til at være særligt kattevenligt, siger dyrlæge og klinikchef hos AniCura Sydvet Dyrehospitaler med afdelinger i Sommersted og Rødding, Mogens Lund, i en pressemeddelelse.

rich-media-2
I afdelingen skal et akvarie være med til at stimulere kattene. Pressefoto.

Fokus på rolige og kontrollerede forhold

Den særlige afdeling bestående af et venteværelse og et konsultationsrum for katte og deres ejere har blandt andet den egenskab, at der aldrig har været eller vil komme hunde ind.

Derudover består afdelingen af et klatrehjørne, en gangbro, kattevenlige feromoner og et akvarie, der skal stimulere kattene.

Afdelingen skal være med til at sikre, at kattene ikke bliver stressede i forbindelse med dyrelægebesøg. Samtidig giver det dyrlægerne mulighed for at undersøge kattene under rolige og kontrollerede forhold.

- Alt for mange katte lever uvaccinerede og uden tydeligt ejerskab, og for mange katte tages der ikke vare på, eksempelvis i form af neutralisation for at undgå uønskede killinger. Det vil vi gerne være med til at ændre, siger Mogens Lund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cirka 14 procent af de danske familier har en kat boende. Til sammenligning er der 20 procent, der har en hund.