Lyt til artiklen:

Prinoth klar med ny, fjernstyret rodknuser

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

Selvom navnet mere antyder et bestialsk, kødædende uhyre er den nye Raptor 100 fra italienske Prinoth faktisk vegetar. Rodknuseren er nemlig designet til at æde sig gennem det mest ufremkommelige kratværk, man kan forestille sig.

Prinoth har udviklet maskinen med ét for øje. Sikkerhed for føreren. Rodknuseren betjenes nemlig med en ergonomisk fjernbetjening, som har en rækkevidde på 100 meter. På den måde kan føreren gøre sit arbejde på god, sikker afstand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Rodknuseren fjernstyres i en afstand på op til 100 meter. Foto: Tim Søgaard.

Maskinens kompakte og lette design gør den nem at transportere mellem arbejdsområder og i stand til at arbejde på sensitivt underlag.

Raptorens bælter kan justeres til en bredde mellem 1200 og 1600 millimeter, hvilket gør den i stand til arbejde på ganske stejle overflader helt op til 45 grader. Derudover er maskinen udstyret med en wire, der kan fastgøres til objekter for øget stabilitet.

rich-media-3
Bagpå rodknuseren finder man en wire, så maskinen kan fastgøres til objekter. Foto: Tim Søgaard.

Maskinen er udstyret med en 75 hestekræfters dieselmotor fra Deutz og en Cleanfix vendbar ventilator. Hydrauliksystemet består af tre separate systemer til fremdrift, arbejde og kraft.

Prinoth medbringer efter planen rodknuseren til Langesømessen i august måned, og senere på året vil producenten afholde demodage i Danmark, hvor man blandt andet kan se den nye Raptor 100 i aktion.

rich-media-4
Raptor 100 udkommer med 75 hestekræfter. Foto: Tim Søgaard.