Lyt til artiklen:

Tre nye hjullæssere fra Caterpillar

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Caterpillar har præsenteret sin næste generation af minilæssere. De nye modeller Cat 906, 907 og 908 udkommer alle med Caterpillars nye C2.8 motor, der lever op til EU's Stage V-krav og leverer samme antal hestekræfter (74) som den foregående model men 13 procent mere drejningsmoment. Caterpillar skriver, at de nye minilæssere er hurtigere end den forrige generation, og at hydraulikken har fået en overhaling.

I den nye forseglede og tryksatte kabine finder man et par ændringer fra den forrige generation af hjullæssere. Herunder større standard sidespejle med opvarmning. Derudover har Caterpillar skiftet både for og bagruder, så der nu er 60 procent bedre viskerdækning. Derudover er den nye kabine udstyret med et opgraderet kontrolpanel, der tilbyder en række maskindriftsinformationer i realtid, hvilket gør maskinføreren i stand til at konfigurere blandt andet hydrostatisk transmissionsreaktion og automatisk motorstop i tomgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
De nye minilæssere udkommer med en stribe af forskellige tilkoblingsmuligheder. Pressefoto.

Dertil har man forbedret ergonomien ved at montere betjeningselementer på sædet. Maskinføreren kan ved hjælp af et joystick styre blandt andet kørselsretning og hastighed, differentialespærre og konstant hydraulisk flow.

For at imødekomme efterspørgslen efter øget multifunktionalitet med løft og tilt, mens der anvendes hydrauliske redskaber, har de nye hjullæssere også som standard en ny, trykkompenseret ventil, der gør det muligt for maskinføreren at arbejde med begge dele samtidig.

Minilæsserne udkommer desuden alle med en større tank end den tidligere generation. Kapaciteten er øget med 30 procent for 906'eren mens tallet er 12 procent for 907 og 908. Vægten for de to mindste modeller er omtrent 5,7 tons, mens 908'eren har en vægt på 6,6 tons.