sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Hvornår bruger man en salonriffel?

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

I og med, at der overordnet set bliver brugt fem forskellige våbentyper til jagt i Danmark, er det vigtigt, at man sikrer, at man vælger det rette. En salonriffel bruges til flere jagttyper, men hertil bliver der også brugt både haglbøsse, jagtriffel, luftgevær samt jagtbue.

Bruges til jagt af mindre dyr

Ganske vist kan du bruge en salonriffel til et hav af formål, men den bliver dog primært taget i brug, når det kommer til jagt af mindre dyr. Det kan være mange forskellige dyr, men som regel er der tale om enten agerhøner, blishøner, ænder, sølvmåger, skarv, kragefugle, mink, ilder e.l.

I og med, at det er et våben, der primært er lavet med henblik på at skulle bruges til jagt på mindre dyer, skyder en salonriffel også med relativt små projektiler. I de fleste tilfælde er der tale om projektiler af bly, der har en smal diameter, der lyder på blot 5,6 mm.

Som følge af dette, er det også vigtigt, at man er klar over, at det er et våben, der er mest effektivt i en afstand på ca. 100 meter. Til trods for, at projektilerne er meget små, kan en salonriffel dog være farlig på en afstand, der lyder på helt op til mellem to og tre kilometer.

Salonrifler er meget præcise

Når man skal købe et våben, man kan gå på jagt med, er der en lang række ting, der skal være i fokus. En af de ting, du skal vælge ud fra er, om det er et præcist våben eller ej. Her udmærker en salonriffel sig, da det er nemlig et våben, der er kendt for at være uhyre præcist.

Netop derfor er en salonriffel også et våben, der er oplagt at gøre brug af i forbindelse med jagt. Det er også gældende, hvis man ikke er erfaren jæger, da det sikrer, at man får lettere ved at komme i gang som jæger.

Hertil er det også værd at nævne, at det er et meget behageligt våben at skyde med. Desuden gør det også brug af krudtladninger, der er små, hvilket også er en grund til, at det er et ideelt gevær for begynderen. Derudover fås de fleste salonrifler til priser, hvor de fleste kan være med.