Lyt til artiklen:

Sådan kan du finde dit ferie-bortkomne kæledyr

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Mange dyreejere vælger at tage hunden eller katten med på sommerferie, men skulle uheldet være ude og kæledyret bortkommer, er det vigtigt at være forberedt hjemmefra.

Sådan lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, som derfor opfordrer til, at dyreejerne går ind og tjekker oplysningerne, der er registreret på dyrets chipnummer inden afrejse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom hunde og katte har en idé om, hvor de bor henne, så har de ingen chance for at finde tilbage til hytten, campingvognen eller sommerhuset, når man har taget dem med på ferie.

Det siger familiedyrchef ved Dyrenenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, og fortsætter:

- Det er derfor enormt vigtigt at tjekke, at alle oplysninger er korrekte, så myndighederne i det gældende land kan scanne dyret og kontakte ejer, hvis det bliver fundet.

Tjek registrene

Bliver en hund væk, er det muligt at tjekke oplysningerne på Dansk Hunderegisters hjemmeside.

Bliver en kat væk, kan den være registreret i Det Danske Katteregister eller i Dansk Katteregister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dyrlægen, der afgør, om det er i det ene eller andet register, at ens kat bliver registreret, hvis den er blevet chipmærket.

Mange umærkede dyr kan ikke finde hjem

Hvert år modtager Dyrenes Beskyttelse mange bortkomne katte, men også enkelte hunde, som ikke er registreret korrekt eller er blevet chipmærket.

Det gør det ifølge familiedyrchefen nærmest umuligt at finde ejeren igen.

- Derfor opfordrer vi virkelig til, at man sikrer sig, at dyrets registrereingsoplysninger er korrekte, inden ferien starter, siger han.