Lyt til artiklen:

Undgå at cykelferien bliver et mareridt

00:00
Hastighed: ???x
02:44

Abonnementsartikel

Sommerferien står for døren, og med en dansk Tour-start stiger cykelfeberen hos de danske cyklister, som indtager landeveje og stier hen over sammen med pakkede tasker og spændte cykelhjelme.

Men selv for de mest garvede cyklister kan cykelferien ende brat uden forberedelse eller kendskab til de mest gængse gode råd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man skal passe på, når ferien står på cykling i Danmark eller i udlandet. I 2021 havde GF Forsikring 522 anmeldelser fra vores medlemmer, som var kommet til skade på cykelturen.

- Næsten en tredjedel af disse uheld skete i sommermånederne, som er højsæson for cykelferie, siger skade- og policedirektør ved GF Forsikring, Per Haulund, i en pressemeddelelse.

Derfor har GF Forsikring opstillet en række gode råd, således af cykelfeberen ikke går hen og bliver til et decideret cykelmareridt.

Forbered dig hjemmefra

En vellykket cykelferie og cykeltur begynder allerede inden, der skal trædes i pedalerne. Derfor er det vigtigt at forberede sig hjemmefra.

De rigtige ting i bagagen kan bidrage til en nemmere cykeltur - og her er især lappegrej vigtigt, såfremt uheldet skulle være ude.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjek også, om forsikringen dækker, i tilfælde af at cyklen bliver stjålet, eller hvis cyklisten kommer til skade.

Undgå tyve - også om natten

Når cyklen bliver efterladt, er det vigtigt at huske at låse cyklen.

Aflåsning af cyklen kan ske med en forsikringsgodkendt cykellås for at sikre sig mod tyveri, da tyve orienterer sig i, hvor cyklerne står.

Ved cykling i grupper, er det en god idé at låse alle cyklerne sammen og fast til en fastgjort genstand - det kunne være et skilt, et cykelstativ eller et træ.

Vælg desuden steder til overnatning, hvor det er muligt at låse cyklerne inde. Flere danske campingpladser har denne mulighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kend trafikreglerne - også i udlandet

Det vigtigste er at følge trafikreglerne. Ved cykling i udlandet er det derfor også vigtigt at sætte sig ind i regler for det pågældende land.

Derfor: Læs skiltene, og husk orientering på cykelturen.

På de lange ture er der meget at se, men sørg hele tiden for at holde fokus på vejen og på andre trafikanter.

Husk snacks og rigeligt med væske

Sved er næsten uundgåelig på en cykeltur i solskin, og derfor er rigeligt med væske altafgørende.

Mangel på væske og lavt blodsukker går ud over koncentrationen. Husk derfor drikkedunk, mad og snacks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pas på solen

Slutteligt er solcreme heller ikke uden betydning. Med solbrændte skuldre, ben og arme kan cykelturene gå hen og blive meget lange.