Lyt til artiklen:

Tæt på rekordmange dyretilmeldinger til Ribe Dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Ribe Dyrskue har i år modtaget 375 dyretilmeldinger fra kvæg, heste, får, geder, kaniner og Børnedyrskuet. Antallet er langt over det normale niveau og kun 10 dyr fra en ny dyrskue-rekord.

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rekorden blev sat sidste år, da stort set alle dyrskuer måtte aflyse og udstillere fra hele landet derfor drog til Ribe.

- Det er vildt, at vi når op på samme niveau igen i år. Det havde vi slet ikke regnet med. Det må betyde, at udstillerne har haft en god dag på Hovedengen og det er vi jo meget glade for, siger Karen Kjær, formand for Dyrskueudvalget.

Ud over de tilmeldte dyr kommer der også kalve, føl, lam, kid og politihunde. Det samlede antal dyr på pladsen når derfor op over 400 fordelt over 57 forskellige racer.

Med 122 tilmeldte malkekøer bliver malkekvægsudstillingen større end den har været længe.

- Det er et meget flot antal malkekøer og 50 mere end sidste år, siger Karen Kjær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge arrangørerne skyldes opbakningen særligt, at malkekvægsudstillerne selv har været gode til at få flere udstillere med på skuet. Ud over masser af moderne malkekvæg vil man også kunne opleve tre historiske malkeracer, nemlig Korthorn, Jysk Kvæg og Rød Dansk Malkerace.

Ikke kun et dyrskue

Ud over alle bedømmelserne af dyr vil der være mange forskellige aktiviteter rundt på pladsen. I år kan man for eksempel for første gang opleve politikershowet, DM i Kovendinger, hvor lokale folketingskandidater dyster i at trække en ko.

Et andet nyt underholdningsindslag er Ribe Dyrskues Tungeste Tyr, hvor alle tyrene vejes og publikum kan gætte på vægten og vinde præmier.

Der vil også være gamle kendinge som VM i Gummistøvlekast, hvor alle kan stille op og dyste om titlen. Rundt på pladsen udstiller knap 100 virksomheder og man kan bl.a. se de nyeste og største landbrugsmaskiner.

Ribe Dyrskue afholdes 29. juli kl. 9-16:30 på Hovedengen i Ribe.