Lyt til artiklen:

80.000 kvadratmeter vild park på vej

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

Det er HedeDanmark, der har fået til opgave at forvandle otte hektar græsmark og skov til en helt ny park ved Horsens, som både skal dufte, smage og summe af vild natur.

Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parken ved navn Tyrstedlund Naturpark ligger på arealet mellem Tyrstedlundstien og Boller Overskov beliggende syd for Horsens.

Landskabet skal efter planen blandt andet bestå af blomsterenge, træer og buske, en sø samt en skovhave, stendiger og forhøjninger.

rich-media-2
Tyrstedlund Naturpark ligger syd for Horsens. Foto: Horsens Kommune.

Find inspiration i området

Der er tænkt mange spændende tiltag ind i den nye naturpark, fortæller projektleder for biodiversitet i Horsens Kommune Malene Steen Simonsen.

Projektlederen henviser i den forbindelse til, at der både er noget for de dyr, der gerne vil leve på sten og under træstammer, og der er noget for de dyr, der har brug for kvas.

Udearealer ved rådhus bliver til folkepark

Se også:

Udearealer ved rådhus bliver til folkepark

Ligeledes sørger søen i parken for vand til både tudser og salamandere, samtidig med at søen også giver drikkevand for fugle, pindsvin, bier og sommerfugle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udover at det er til gavn for blomster og insekter, håber vi, at beboere i området og andre, der vil gå tur i området, vil nyde det og finde inspiration til at kaste sig ud i biodiversitets-projekter derhjemme, siger Malene Steen Simonsen.

HedeDanmark udvider med nyt område

Se også:

HedeDanmark udvider med nyt område

Foruden den 80.000 kvadratmeter store park tæller andre store projekter med fokus på biodiversitet i Horsens Kommune REMA 1000 Danmarks Sommerfuglepark, et græsningsprojekt med heste og kvæg ved Brædstrup og et vildtengsprojekt ved Bygholm Bakker.

Tyrstedlund Naturpark indgår i Horsens Kommunes samlede input til konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune, som er en konkurrence, Miljøministeriet står bag.

Forventningen er, at den nye naturpark ved Horsens står færdig i slutningen af året.