sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Tips: Vælg motorsav og olien hertil

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

Motorsaven skal fungere fint, og her er det essentielt, at motor og kæde smøres med den rette olie. Så kører maskinen bogstaveligt talt som smurt, og så sørger korrekt brug af olie også for, at kædesaven ikke overopheder, hvilket kan være meget farligt.

Vælg den rette motorsavsolie

Få gode råd til valg af motorsavsolie hos en forhandler af motorsave og udstyr hertil. Ved valg af olie til kædesav skal du have en holdning til, hvor tyktflydende olien skal være. Som noget andet er der bioolie til motorsave, der godt nok er dyrere end traditionelle mineralske olier, men som til gengæld gør det muligt at gå mere miljøvenligt til værks. Igen: Spørg en forhandler, hvis du måtte være i tvivl.

På jagt efter en batteridrevet kædesav?

Hvis du leder efter en helt ny motorsav, er det vigtigt at tage stilling til, om du ønsker en batteri-, el- eller benzindrevet model. Hvis du bare har brug for at kunne save brænde eller fælde mindre træer, så er en batteridreven model fin. Så slipper du også for at skulle udføre kabeltjek så ofte eller hælde benzin på din maskine før brug. El- og benzindrevne modeller har dog en berettigelse andre steder.

Hvad med el- og benzindrevne kædesave?

Eldrevne kædesave har en ledning, der forsyner dem med el. De er kraftfulde og egner sig derfor til at skære i større stykker træ. Benzindrevne motorsave har deres force ved, at de ikke har brug for at blive ladet op og ikke er afhængige af et kabel. Desuden kan de virke fint i regnvejr, og hvor der er høj luftfugtighed. Ønsker du en driftssikker model, er det ofte klogt at få en benzindreven model.