Lyt til artiklen:

Knap 3.000 tons sand kørt ind på VM-arena

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

Lastbiler med sand fra Sverige har nærmest kørt i konvoj mod Herning under den seneste tids forberedelser af det firedobbelte verdensmesterskab i dressur, springning, paradressur og voltigering.

De store sandbunker med mere end 10.000 tons er nu fordelt ud på konkurrence-, opvarmnings- og træningsbaner, inklusive de knap 3.000 tons på arenaen, som under VM hedder Stutteri Ask Stadium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver ECCO FEI World Championships Herning 2022 i en pressemeddelelse.

Cathrine Laudrup-Dufour siger farvel til Cassidy

Se også:

Cathrine Laudrup-Dufour siger farvel til Cassidy

I øjeblikket samarbejder henholdsvis ti chauffører om at køre sand på arenaen, plane og nivellere bunden sammen med Herning 2022's eget vedligeholdelsesteam.

BB Horse med speciale i netop anlægsarbejde og ridebaner sprang til med kort varsel og overtog arbejdet med bunden i Herning, da arrangørerne standsede samarbejdet med den tidligere leverandør.

Et omdannet fodboldstadium

Arenaen, som til daglig er et stort fodboldstadium i Herning ved navn MCH Arena, er i forbindelse med VM i ridesport omdannet til en international spring- og dressurbane.

I den forbindelse har BB Horse til opgave at passe særligt godt på arenaens undergrund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under græsset ligger der blandt andet varmeledninger. Ligeledes må dræningseffekten ikke blive ødelagt af de tunge maskiner.

- Det er en fornøjelse for os at være med til at få hjulene til at rulle, siger Michael Buchardt Pedersen fra BB Horse i pressemeddelelsen.

Fra sand til græs igen

Efter VM i ridesport skal BB Horse atter på banen, sådan at MCH Arena igen kan afholde fodboldkampe på den vante græsplæne.

Derfor skal BB Horse køre bunden ud i løbet af 20 timer, efter den sidste hest har forladt arenaen 14. august 2022 klokken 17.30.

- Vi er glade for at kunne hjælpe og være en større del af VM, slutter Michael Buchardt Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprenøren har fra starten været involveret i opbygningen af sandpuden under det til lejligheden opbyggede BB Horse Arena, som danner ramme om paradressur og de mange springklasser.

VM-konkurrencerne åbner 6. august 2022 i Herning med konkurrencer i dressur og voltigering.