Lyt til artiklen:

Energibesparelser er blevet en større del af boligjagten

00:00
Hastighed: ???x
02:47

Abonnementsartikel

Der er i løbet af ét år blevet 13,3 procent flere af boligejerne, der har fokus rettet mod energiforbrug, når de er på boligjagt.

Det viser en ny undersøgelse fra mæglerkæden RealMæglerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I undersøgelsen, som er gennemført hos Voxmeter, er 63,3 procent af respondenterne helt eller delvist enige i, at muligheden for at opnå energibesparelser er afgørende i valget af deres næste bolig.

Undersøgelsen er repræsentativ for boligejere i alderen +25 år og viser blandt andet noget om sælgerparathed og klimabevidsthed hos boligejerne opdelt på køn, aldersgruppe og region.

Et tegn af tiden

At muligheden for at opnå energibesparelser er begyndt at fylde for flere er ifølge administrerende direktør hos RealMæglerne, Preben Merrild Angelo, et tegn af tiden.

- Beliggenhed og pris er stadig de vigtigste faktorer i bolighandler, men spørgsmål om energi og klima kommer buldrende som et godstog bagfra, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

Flere vil bo tættere på naturen

Se også:

Flere vil bo tættere på naturen

- Ikke mindst på grund af de stigende energipriser som følge af, hvad der sker i verden lige nu, men omtanke for klimaet er også stadig et klarsyn, der springer ud som blade på træerne hos boligejerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med aktualiteten in mente - inflation, stigende renter, skyhøje energipriser - er der bare opstået en ekstra opmærksomhed på smarte energiløsninger, der heldigvis i mange tilfælde også er de mest klimavenlige, siger direktøren.

Ikke nogen overraskelse

I undersøgelsen fremgår det, at privatøkonomi er en afgørende faktor for at tilvælge de klimavenlige energiløsninger i boligen.

Det er ifølge direktøren ikke nogen overraskelse.

Tjek farmors køkkenråd

Se også:

Tjek farmors køkkenråd

- Lige nu er vi i en situation, hvor energipriserne er skyhøje, herunder især på gas, der stadig er en udbredt varmekilde i mange boliger, og derfor kan de klimavenlige løsninger hurtigere tjene sig selv hjem, siger Preben Merrild Angelo og fortsætter:

- At næsten 20 procent har klimaet i tankerne, når de kigger på bolig, er mere overraskende. Det viser, at der er en bevægelse i gang i profilen af en boligkøber, slutter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelse af Grøn Bolighandel 2022:

Det er vigtigt for klima og miljø, at jeg kan nedbringe energipåvirkningen: 16,7 procent.

Det er vigtigt for min økonomi, at jeg kender mine faste udgifter, så jeg kan budgettere: 19,9 procent.

Det er vigtigt for min økonomi at undgå uforudsete udgifter på grund stigende energipriser, så udgifterne ikke bliver for dyre: 17,8 procent.

Det er vigtigt for min økonomi generelt at kende boligens energipåvirkning: 20,7 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilde: RealMæglerne.