Lyt til artiklen:

Nu begynder VM i ridesport

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Fredag får de første heste sand under skoene, idet VM-deltagerne får mulighed for at træne holdvis i arenaerne, som i de kommende dage danner rammerne for verdensmesterskaberne i ridesport.

Det oplyser ECCO FEI World Championships Herning 2022 i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mesterskaberne begynder for alvor lørdag 6. august, hvor dressur og voltigering åbner konkurrencerne. Men inden da, og inden fredagens træning, skal hestene i disciplinerne gennem en besigtigelse.

Knap 3.000 tons sand kørt ind på VM-arena

Se også:

Knap 3.000 tons sand kørt ind på VM-arena

Træningen vil for dressurrytternes vedkommende finde sted i Stutteri Ask Stadium og for voltigørernes vedkommende i Jyske Bank Boxen.

Millioner bag skærmene

I alt skal 800 ryttere og voltigører konkurrere i disciplinerne dressur, springning, voltigering og paradressur. Ligeledes vil der til VM i Herning være 1200 heste.

Torsdag var der lodtrækning for startrækkefølgen til dyrlægernes besigtigelse af hestene, før de skal i konkurrence.

Når mesterskaberne for alvor begynder lørdag, vil de første tilskuere ud af forventede 200.000 tilskuere i løbet af dagene følge med fra tribunerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

22 danske atleter til VM i ridesport

Se også:

22 danske atleter til VM i ridesport

Ligeledes vil 150 millioner seere sidde bag skærmene rundt omkring i verden og følge med, når heste og atleter konkurrerer i Danmark.

De deltagende ryttere kommer fra i alt 50 nationer, herunder Danmark som stiller med 22 atleter.

Verdensmesterskaberne finder sted i Herning i henholdsvis MCH Arena, som under VM hedder Ask Stutteri Stadium, Jyske Bank Boxen og en til lejligheden opbygget arena, som hedder BB Horse Arena.

Konkurrencerne begynder 6. august og varer frem til 14. august, hvor sidste hest efter planen forlader banen om eftermiddagen.