Lyt til artiklen:

Sølv til Laudrup-Dufour igen

00:00
Hastighed: ???x
04:13

Abonnementsartikel

Det entusiastiske publikum sang med, da Charlotte Fry (GBR) red sig til sejr med Glamourdale, mens Cathrine Laudrup-Dufour sikrede sin anden sølvmedalje på hjemmebanen ved ECCO FEI World Championships i Herning.

Charlotte Fry var overvældet over den fantastiske stemning på Stutteri Ask Stadium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Publikum på det fyldte stadion var i høj grad med til at skabe en helt magisk, strålende aften i måneskin under VM i ridesport. Det var en fornøjelse og en stor oplevelse, med fantastisk sport i freestyle for verdens 15 bedste dressurryttere.

Lottie rockede Herning

Da guldmedaljevinder Charlotte Fry, 26 år, kaldet Lotti, satte Glamourdale i fri galop gik der et gisp gennem publikum.

- Jeg har helt ærligt aldrig haft den følelse før, som jeg oplevede, da jeg red gennem indgangen (til stadion), publikum var "crazy", og da musikken startede, blev det den vildeste følelse. Glamourdale dansede til sin freestyle, og jeg kunne høre publikum synge med på musikken, og blive begejstret over hans frie galop. Jeg har aldrig været i en arena som denne her, og jeg har aldrig redet en test som denne, fastslog guldvinderen.

- Det er præcist det, som Glamourdale er skabt til, arenaer som denne og den musik og det program. Det var bare helt perfekt i aften, fortæller hun.

Cathrine vandt sølv

- Det var fantastisk at ride igennem den indgang til stadion. Publikum her i Herning er de rigtige superstjerner. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det var en stor del af oplevelsen i aften. Vamos var hot i dag, erkender Cathrine Laudrup-Dufour, 30 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun fortæller hun var glad, ikke skuffet over sølvmedaljen, og samtidig ser hun lyst på fremtiden og den lette, harmoniske ridning som de tre medaljetagere er ambassadører for.

32-årige Dinja van Liere og Hermes gentog bronzemedaljen fra Grand Prix Special, og hun var særdeles tilfreds med avlshingsten.

- Jeg er så ubeskrivelig stolt af min hest, i dag var han afslappet, fortæller hun.

Flere flotte danske resultater

Daniel Bachmann Andersen sluttede på en flot 8. plads med Marshall-Bell med 83,464 % Efter sidt ridt sagde han:

- Det var fantastisk, bare fantastisk! Publikum her er intet mindre end utrolige. Marshall var lidt træt i dag, den her uge har han fået mange nye indtryk, men han har været så god. Og at få en chance for at ride her er så specielt - et minde for livet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Carina Cassøe Krüth havde redet sig i finalen med Heiline's Danciera. Hun kom flot fra start i sin imponerende og svære kür, men et par fejl i galopprogrammet kostede en top-ti placering. Hun opnåede 82,143%, og efter ridet sagde hun:

- Først og fremmest er det danske publikum bare fantastisk, de kender os, de elsker os og de ved at vi er mere end OK med at de klapper og hepper på os. Jeg er mere end glad for mit ridt og min hest, selvom vi havde nogle dyre fejl i dag. Det her mesterskab er en oplevelse man får én gang i livet, der vil aldrig været et mesterskab på hjemmebane igen i min tid. Holdmedaljen er så dyrebare fordi vi alle kæmpede så hårdt for den. Det har været intet mindre end fantastisk.

Onsdag aftens freestyle afsluttede dressurkonkurrencerne ved verdensmesterskabet i Herning. Konkurrencerne fortsætter frem mod søndag med VM i springning og paradressur. Og her er absolut flere stjernestunder og internationale profiler at opleve på dansk grund. Der er fortsat billetter til salg de kommende dage.

Og som Cathrine Laudrup-Dufour sluttede:

- Det er det mest fantastiske stævne, jeg nogensinde har været til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultat: Blue Hors FEI World Dressage Grand Prix Freestyle Championships presented by Helgstrand Dressage:


1. Charlotte Fry (GBR) og Glamourdale e. Lord Leatherdale 90,654%

2. Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos e. Vitalis 89,411%

3. Dinja van Liere og Hermes e. Easy Game 86,900%