Lyt til artiklen:

Lindholm Maskiner slæber nyt mærke med på messe

00:00
Hastighed: ???x
05:19

Abonnementsartikel

For nyligt blev Lindholm Maskiner ved Vissenbjerg på Fyn udpeget som eneimportør og forhandler af den amerikanske, multifunktionelle Ventrac 4520Y-basistraktor inklusiv dens mere end 30 tilbehørsmuligheder.

Virksomheden skriver, at anlægs- og serviceopgaver i for eksempel parker, på kirkegårde, sportsanlæg, campingpladser og boligforeninger nu kan klares med afsæt i én maskine, hvilket vil betyde en lettere hverdag, mindre service og bedre plads i maskinhuset for den professionelle bruger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har glædet os rigtig meget til at løfte sløret for vores udnævnelse som eneimportør og forhandler af den amerikansk-producerede Ventrac-basistraktor og alle dens tilbehørsmuligheder i Danmark, siger Lasse Lindholm, der ejer og driver Lindholm Maskiner sammen med sin bror Per Lindholm.

rich-media-2
Ventrac'en udkommer med over 30 tilbehørsmuligheder. Pressefoto.

I over 13 år har brødrene arbejdet med, solgt, serviceret og udbudt reservedele til den professionelle, grønne sektor, herunder især fodbold- og golfbaner, og med den nye multifunktionelle, knækstyrede Ventrac kan de føje en længe ønsket udvidelse til produktsortimentet.

Lasse Lindholm fortæller til Fritidsmarkedet, at Ventrac som mærke i forvejen er kendt i nogen udstrækning på det danske marked, da der kører en del ældre maskiner særligt på golfbaner i Jylland. Men Ventrac 4520Y er ny og udkommer med en række forbedringer, fortæller Lasse Lindholm. Det gælder både motor, hydraulik, manøvredygtighed og førerkomfort.

Et koncept

Når man anskaffer sig en Ventrac 4520Y, investerer man i et koncept, fortæller Per Lindholm.

- Har du først basistraktoren, kan du tilkøbe præcis det tilbehør, du har brug for - og det skorter ikke på muligheder. Faktisk er der mere end tredive forskellige redskaber herunder rotorklipper, løvblæser, kædegraver, power rake, slagleklipper, fejekoste, sneskraberblade og saltspreder, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så i stedet for eksempelvis at have en rotorklipper, en kædegraver og en slagleklipper stående i laden, maskinhuset eller på værkstedet kan man nøjes med én basismaskine samt præcis det tilbehør, man har brug for, skriver virksomheden.

- Dét sparer plads og mindsker samtidig udgifterne til vedligeholdelse af en hel maskinpark, både på service- og reservedelssiden. Ofte hører vi ude hos vores kunder, at de anlægsmaskiner, de har stående, bruges for sjældent, og at de derfor alt for tit ikke kan starte, når de endelig skal bruges. Alt det slipper man for, hvis man har Ventrac-basistraktoren samt det tilbehør, man skal bruge. På den måde er der nemlig kun én maskine, der skal kunne starte, og fordi den kan bruges til det hele, vil den være i gang hele tiden eller i hvert fald meget oftere, forklarer Lasse Lindholm.

rich-media-4
Med Ventrac 4520Y kan man nøjes med én maskine til alle formål. Pressefoto.

Ventrac-konceptet har dog den ulempe, at man ikke kan benytte andre redskaber, der kræver kraftoverførsel, end producentens egne, fortæller Lasse Lindholm.

- Så der er man inde i deres fold. Til gengæld kan man lynhurtigt skifte mellem de forskellige redskaber, fordi man hverken skal bruge værktøj eller kræfter til det. Det kan gøres på få minutter - måske blot ét enkelt minut, siger Lasse Lindholm.

Han fortæller desuden, at maskinen tyngdemæssigt er forholdsvis let, hvilket betyder, at den kan køre mange steder, hvor tungere materiel synker i og kører fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den udmærker sig ved at være den sidste maskine, man tyer til, inden man må i gummirøjserne, siger Lasse Lindholm.

Derudover er maskinen nem at betjene og særdeles manøvredygtig, skriver Lindholm Maskiner. Eksempelvis klarer den græsslåning på skråninger med op til 30 graders hældning.

Maskinen er dieseldrevet og leveres som standard uden førerhus.

Store forventninger til messe

Begejstringen over importaftalen med Ventrac har formentlig ikke nået at lægge sig, inden Lindholm Maskiner den 24.-25. august stiller op på messen Maskiner under Broen, hvor virksomheden medbringer en stor del af produktsortimentet fra Ventrac.

- Vi kommer med et rigtig bredt produktprogram fra Ventrac, som det er lykkedes os at få hjem. Det er jo lidt med hiv og sving i øjeblikket, men heldigvis har vi fået en del hjem, så det kommer til at fylde rigtig meget på vores stand til både Maskiner under Broen og Agromek, siger Lasse Lindholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at man forventer sig forholdsvis meget af den nye tilføjelse til sortimentet og understreger, at Ventrac'en er målrettet den professionelle bruger. Den befinder sig nemlig helt ovre i den tunge afdeling, både når det kommer til pris og professionalisme.

rich-media-7
Man kan opleve et bredt udvalg af produktsortimentet fra Ventrac på Lindholm Maskiners stand på dette års Maskiner under Broen. Pressefoto.

Netop af den grund glæder han sig også rigtig meget til Maskiner under Broen.

- Der kommer ikke ligeså mange mennesker som til Have & Landskab, som vi havde sidste år, men dem, der kommer, er der rigtig god kvalitet i. Altså det er fagfolk - og det sætter vi rigtig stor pris på. Uden at være fræk kan man godt sige, at det er "de rigtige," der kommer til Maskiner under Broen, siger Lasse Lindholm.

Han er desuden meget glad for, at der er blevet sat flere skibe i søen med for eksempel seminarer, hvilket, han tror på, er med til at tiltrække flere fagfolk.

- Så vi forventer os meget og glæder os. Det er altid spændende at komme ud og præsentere noget nyt - og så passer det jo helt perfekt, at vi nu kan medbringe Ventrac'en, og at vi rent faktisk også kan præsentere nogle af produkterne "live" på messen, siger Lasse Lindholm.