Lyt til artiklen:

Medaljevindere planter "guld" i VM-Skoven

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Symbolske guldroser af typen "Gold Star" og træer blev med fælles hjælp plantet i VM-Skoven i Herning af det danske dressurhold i anledningen af, at holdet sikrede sig guld ved VM i ridesport.

Det oplyser Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plantningen af guldroserne og træerne fandt sted i sidste uge, hvor også præsidenten for det internationale rideforbund FEI, Ingmar De Vos, deltog i ceremonien sammen med det danske dressurhold.

Det danske hold består af rytterne Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Merrald Rasmussen samt holdleder Anne-Mette Binder.

Skov på 20 hektar

VM-Skoven er et nyt rekreativt område ved Løvbakkerne i Herning bestående af 60.000 træer, som blev plantet i slutningen af maj i år

Den 20 hektar store skov er etableret på initiativ fra VM-arrangørerne for at kompensere miljøbelastningen ved VM i ridesport i Herning Kommune.

Skoven bidrager til øget biodiversitet. Derudover viser beregninger, at VM-Skoven i dette århundrede kommer til at optage hele 12.000 tons CO2, oplyser kommunen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
De første træer i VM-Skoven blev rejst 26. maj i år. Foto: Herning Kommune.

Foruden træer og guldroser kommer VM-Skoven også til at byde på et legeområde samt et bålsted. Derudover skal der også være plads til motion, bevægelse og aktiviteter.

Det er Herning Kommune, der stiller området til rådighed, og det er VM-selskabet Herning2022, der etablerer og udvikler VM-Skoven.

Skovrejsningen var et samarbejde mellem nonprofitorganisationen Growing Trees, Herning Kommune og VM-selskabet.