Lyt til artiklen:

Lydsvag, lækker og let på hjulene

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Et hurtigt blik på ethvert bybillede afslører, at scootere er blevet voldsomt populære herhjemme. Det gælder i storbyerne såvel som mindre byer på landet.

Ulempen ved det hurtige og effektive transportmiddel er larmen. For nogles vedkommende en infernalsk støj, der kommer fra en totaktsmotor med alt for mange omdrejninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er faktisk ikke nødvendigt.

I disse dag er den danske importør C. Reinhard i fuld gang med at skaffe en elektrisk udgave af den populære scooter til Danmark.

Der er tale om en model fra den kinesiske producent Yadea, der har specialiseret sig i elektriske transportmidler som løbehjul, motorcykler, cykler og scootere.

rich-media-2
Motoren er placeret direkte på baghjulet. Foto: Bo Andersen.

Egenproduceret

Det betyder også, at der er tale om en scooter, der er fuldt udviklet og produceret af Yadea, og ikke som i mange tilfælde en elektrisk maskiner, der er sammensat af forskellige produkter.

Den nye el-scooter vil herhjemme blive solgt under navnet MotoCR by Yadea, og den kommer i to udgaver med en maksimal hastighed på henholdsvis 30 og 45 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MotoCR-scooteren er udstyret med to Lithium-batterier på 48V og 24AH, hvilket giver en motorydelse på 1,2 kw.

Rækkevidden er ifølge producenten op til 110 kilometer ved 30 kilometer i timen, og som alle moderne eldrevne køretøjer er den udstyret med et digitalt display, hvor man både kan holde øje med batteriforbruget og hastigheden.

rich-media-4
Det digitale display er klart og overskueligt. Foto: Bo Andersen.

Fritidsmarkedet har som de første herhjemme fået fingrene i den nye model og kan allerede nu afsløre, at den både er yderst lydsvag, lækker og let på hjulene. Men det kan du læse meget mere og i næste udgave, hvor avisens testhold, FriGear, har haft scooteren ude på landevejene.

Importøren C. Reinhardt forventer at kunne levere den nye scooter fra september.