Lyt til artiklen:

Messedag for får- og gedeavlere

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

For fire år siden afholdt Sydvestjyske fåreavlere for første gang en messedag for får og gedeavlere.

De sidste to års arrangementer har været en stor succes med over 250 faglig interesserede på materiel/udstyrsdagen, hvor der var over 20 forskellige udstillere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har foreningen besluttet at gentage den succesfulde materieldag igen, og i år foregår arrangementet lørdag den 3. september 2022 hos Varde Ådal lam, Toftnæsvej 30, Toftnæs, 6800 Varde.

Masser af nyheder

Og for at gøre dagen endnu mere attraktiv, har arrangørerne tilføjet nogle ekstra nyheder i år.

Der vil for eksempel være en konferencesal, hvor der er inviteret mindst to foredragsholder, og som det ser ud lige nu, vil der være et foredrag om planteforgifning samt behandlingssystemer og håndtering af store og mindre fåreflokken.

Derudover vil der på stedet være et gårdslagteri, hvor en professionel slagter giver rundvisning, demonstrerer udskæring af en slagtet får og viser slagtekroppe fra diverse fåreracer, lige som man blandt andre nyheder kan få tips fra en fåreklipper.

Blandt de mange udstillere skal man måske især hæfte sig ved den Hollandske virksomhed Veno. Virksomheden stiller med en europæisk repræsentant fra TE PARI behandlingssystem fra New Zealand, og vedkommende viser og rådgiver om veje og opsamlingssystemer for professionelle fåreavlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulvetrailer bliver vist frem

Sydvestjyske fåreavlere dannede for et par år siden en ulve-gruppe, som skulle varetage fåreavleres interesse i forhold til problematikker omkring ulve i Danmark.

Foreningen har blandt andet over to år været i dialog med Miljøstyrelsen om offentlige støtte til anskaffelse af en nødhjælpstrailer med hjælpe- og værnemidler, som skal står klar, hvis en fåreavler har brug for det.

Det har medført, at der på Finansloven 2022 er bevilliget midler til at skaffe/indrette sådan en hjælpetrailer, men ifølge foreningen tager det langt tid for Miljøstyrelsen at finde ud af hvordan det juridisk og i praksis skal udføres.

Og da der i foråret er cirka 13 ulvehvalpe indenfor en radius af 30-40 km fra Varde, mener Sydvestjyske fåreavlere, at de ikke længere kan vente på en afklaring.

Foreningen har derfor selv sammensat en trailer med udstyr, der er lånt eller sponsoreret. Det er så meningen, at et frivilligt hjælpekorps skal stå klar til at hjælpe berørte besætningsejere i tilfælde af ulveangreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På udstyrsdagen den 3. september bliver denne ulvetrailer vist, og man kan få en snak med medlemmer af ulvegruppen.