Lyt til artiklen:

Økologisk Høstmarked nærmer sig

00:00
Hastighed: ???x
01:58

Abonnementsartikel

Oplev, hvor dyrene bor og grøntsagerne gror, når de økologiske landbrugere inviterer indenfor til Økologisk Høstmarked. Her kan du gå på opdagelse i dit lokale madlandskab med råvarer, der er produceret uden brug af pesticider og med omsorg for natur, biodiversitet og ikke mindst vores drikkevand.

- Vi glæder os til at vise alt det, vi arbejder med, når vi hver dag står op for at dyrke, avle og producere økologisk mad til vores medborgere. I økologien er vi jo ikke kun én gård, men en hel fødekæde af køkkener, restauranter og virksomheder, der kæmper for økologien og for at vi alle kan få rene økologiske varer. Det er det, vi kalder det økologiske fællesskab og det fællesskab er forbrugerne også en del af, og derfor byder vi alle velkommen i den første weekend i september, fortæller forperson for Økologisk Landsforening Louise Køster.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Aktiviteter på gårdene

Økologisk Høstmarked er for alle. Der er ikke én gård, der er ens. Nogen steder kan du se, hvordan dyrene lever under åben himmel over jorden, andre steder, kan du undersøge hvordan de allermindste dyr, det vigtige mikroliv, arbejder i den økologiske jord.

Der vil være foderture, fællesspisning, pluk-selv blomster osv.

- Vi vil gerne invitere forbrugerne indenfor og vise alt det økologien rummer, også det der er udover de rene råvarer. Vi har en klokkeklar dagsorden i Økologisk Landsforening, der handler om sikring af vores klima og drikkevand, styrkelse af biodiversiteten og en bæredygtig fremtid for os, vores børn og vores planet. Den dagsorden møder du, når du besøger os til Økologisk Høstmarked, fortæller Louise Køster.

foreningens hjemmeside kan du finde en oversigt over de 36 gårde, der holder Økologisk Høstmarked og hvilke aktiviteter, der er på gårdene. De fleste steder er det muligt at købe mad og drikke, men foreningen anbefaler, at man tjekker inden, man kører afsted.