Lyt til artiklen:

Ny elektrisk flishugger på bælter

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Verdens første emissionsfri flishugger i sin klasse, TP 175 Track Ze, er sat i produktion og kommer til at blive udstillet på maskinmessen Maskiner under Broen, som finder sted sidst i august.

Det skriver Linddana i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TP 175 Track Ze er den senest tilkomne i TP 175 Mobil/Track Familien, der alle hugger en stammediameter på 175 millimeter.

Huggerdelen er ligesom fra de øvrige 175 mobil-modeller, men denne er drevet af batteri, som 175 Mobil Ze, der har været på markedet i fire år, oplyser Linddana.

Fleksibilitet med fjernbetjening

TP 175 Ze Track fungerer ligesom TP 175 Track med fjernbetjening, hvilket øger sikkerheden, når operatøren står på afstand af maskinen under blandt andet af- og pålæsning på trailer samt i arbejdsterræn.

Derudover er bælterne mulige at variere i bredden og sikrer stabilitet under håndtering i ujævnt og stejlt terræn. Med en arbejdsbredde på 115 centimeter, bliver flishuggeren en fleksibel arbejdspartner, når de breddevariable bælter står i inderposition.

Ligeledes er det muligt at tilvælge anhængertræk og elektrisk spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Green Chip introducerer slovenske KRPAN

Se også:

Green Chip introducerer slovenske KRPAN

Huggeren bliver drevet af en 65 volt elmotor og en batteripakke på 325 ampere, hvilket med de flestes behov skulle række til fire timers flisning om dagen.

Ladning af flishuggeren sker om natten i et almindeligt 220 volt stik med 16 ampere.

Sammenlignet med en konventionel motor følger der med en elmotor også lavere driftsomkostninger og mindre vedligehold, oplyser Linddana.

Maskiner under Broen finder sted 24. og 25 august 2022.