Lyt til artiklen:

Bæredygtige træpiller fra Canada

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Abonnementsartikel

Efterspørgslen på træpiller til opvarmning af danskernes boliger er eksploderet, mens udbuddet nærmest er forsvundet. Og det har fået nye spillere på markedet.

En af dem er firmaet Trægulvsspecialisten, som har udnyttet deres kontakter i Nordamerika og nu er i stand til at levere træpiller fra Canada. Og så er de endda klimavenlige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Træpillerne kommer fra firmaet Lauzon, som er den største producent i Nordamerika. De har en fantastisk familiehistorie med bæredygtig skovdrift, bæredygtig produktion og respekt for den klode, vi alle sammen bor på. Vi har været fast leverandør af deres trægulve længe, og har nu fået en enestående mulighed for også at levere de så efterspurgte træpiller til danskerne, fortæller Jon Walther Jensen, Adm. Direktør hos Trægulvsspecialisten.

Træpille-krisen forværres af kraftværkerne

Se også:

Træpille-krisen forværres af kraftværkerne

Trægulvsspecialisten lever normalt af at handle med speciallavede trægulve, der er belagt med en ny teknologi, som sikrer at trægulvet er med til at rense luften i en bolig, ligesom træerne gør det i skoven.

rich-media-3
Træpillerne fra Lauzon bliver i disse dage sendt fra Canada til Danmark. Pressefoto.

Bæredygtig

Træpillerne, som nu er sat til salg på det danske marked, er et biprodukt fra produktionen af trægulve, og er derfor både et bæredygtigt og fornuftigt valg.

- Det er faktisk held i uheld, at vi kan få fat i pillerne. Jeg havde møde med dem i sidste uge, og da sad vi og snakkede lidt om situationen på markedet for træpiller, fortæller Jon Walther Jensen.

Enden på snakken blev, at det canadiske firma nu sender skibe lastet med træpiller til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har egentlig aldrig set de canadiske træpiller som en mulighed, fordi transporten gør det dyrere. Men fordi markedet slet ikke kan levere piller lige nu, så prøver vi at tage dem hjem, siger han.

Mere varme

Træpillerne er produceret af 100 procent hårdttræ, uden bark og uden tilsætningsstoffer.

Det betyder, at forbrugerne vil opleve at træpillerne giver mere varme og brænder i en længere periode.

Derudover afgiver træpillerne mindre aske end konkurrerende produkter på markedet og soder ikke.

- Jeg ved godt, at vi jo slet ikke kan få nok hjem til at løse problemet, men alt hjælper, og vi tager alt det hjem, som vi kan, siger Jon Walther Jensen.