Lyt til artiklen:

Sådan sparer du tusindvis af kroner på din elregning

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Abonnementsartikel

De fleste er efterhånden klar over, at prisen på el er tordnet i vejret. Men det er måske ikke alle, som ved, at prisen på strømmen ikke er den samme hele dagen.

Derfor er Energistyrelsen i fuld gang med en kampagne, hvor man med tal forklarer, hvor meget, man egentlig kan spare ved at sætte vaskemaskinen i gang på det bedste tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som eksempel skriver styrelsen i en pressemeddelelse, at en 60 graders vask i A-mærket vaskemaskine tirsdag d. 23. august fra kl. 19-20 kostede 12,67 kr.

Men hvis man i stedet havde vasket den samme vask lørdag den 20. august kl. 13-14, så ville den have kostet 5,49 kr.

Det er immervæk noget af en besparelse, og på årsplan - med fire vaske om ugen - ville besparelsen løbe op i næsten 1.500 kr.

Derfor opfordrer Energistyrelsen, at man som forbruger hver dag tjekker prisen på strøm. På hjemmesiden sparenergi.dk, kan man nemlig følge prisen time for time - og ikke mindst prisen for næste døgn.

På samme hjemmeside finder man også en beregner, der kan fortælle dig, hvad der virkelig sparker til elregningen hjemme hos dig - er det dit køleskab, vaskemaskinen, tv'et eller måske ovnen?

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde kan du spare mange penge i strøm.