Lyt til artiklen:

Minister vil sænke krav til træpiller

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Den katastrofale mangel på træpiller til de cirka 150.000 pillefyr, der står placeret primært i landdistrikterne, får nu Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til at foreslå, at Danmark sænker de strenge miljøkrav til pillerne.

Til DR siger han:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er normalt rigtig fint, for vi vil gerne være foregangsland. Men i den her krisesituation foreslår vi altså, at vi lemper på de her krav.

Bæredygtige træpiller fra Canada

Se også:

Bæredygtige træpiller fra Canada

Baggrunden er dels manglen på træpiller, men også, at der begynder at dukke fortællinger op om, at desperate træpille-brugere begynder at fyre med andre ting som korn og solsikkepiller.

Og problemet er her dels, at det i mange tilfælde er ulovligt, idet et træpillefyr kun må fyre med de piller, det er godkendt til, men også, at det vil have en dårlige effekt på klimaet.

Dan Jørgensen understreger dog, at de nye krav kun vil være midlertidige, og at de udelukkende vil gælde for private.

Overfor Fritidsmarkedet siger flere kilder dog, at man ikke skal få håbet for langt op, fordi energikrisen ikke kun er i Danmark, men at det er i hele Europa, at man mangler træpiller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvornår vi kan forvente flere piller på markedet, er der ingen, der kan sige noget om, men ifølge Dan Jørgensen, har ministeriet bedt danske ambassadører rundt om i verden pm at undersøge muligheden for at købe træpiller til Danmark.