sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Tidløs og miljøvenlig møblering af din bolig

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Dette skyldes at flere og flere bliver oplyst omkring klimaforandringerne og ønsker at gøre noget. Det er naturligvis godt for klimaet, og for mange er det også en livsstilsændring der gavner deres pengepung.

Greenwashing

Der findes imidlertid mange forskellige måder at leve miljøvenligt. Forskellige fremgangsmåder varierer, og det bliver ofte tydeligt at det er forskelligt hvor oplyste vi er, og hvilke metoder vi sværger til.

I takt med at det miljøvenlige er blevet trendy, er mange firmaer også kommet med på bølgen har kapitaliseret på trenden, der er ganske alvorlig. Det har betydet indførslen af begreber som greenwashing, der bruges for firmaer der framer unyttige tiltag med "grønne" labels, for at få kunderne til at tro at de er grønne.

Kvalitet er en investering i fremtiden

I mellemtiden er der dog særligt en forbrugsvane der skærer igennem som fornuftig og miljørigtig. Det er nemlig det forsigtige, fornuftige og gennemtænkte forbrug. Køb af ting af god kvalitet der holder i lang tid, viser sig ikke blot at være en god investering for forbrugerens eget budget, men også for miljøet.

I mange tilfælde får forbrugeren valget mellem at købe det billige møbel af dårlig kvalitet, og det dyre møbel af høj kvalitet. Især inden for møbler er prisen en god indikator for kvalitet, selvom det naturligvis ikke er en garanti. Særligt i Danmark har vi historie for at lave møbler af kvalitet. Designklassikere fra mærker og designere som for eksempel Carl Hansen & Søn kan stå tidernes gang utroligt godt, hvis blot de bliver passet på.

Med en stol dansk design er du sikker på at få et produkt af høj kvalitet som du kan have med dig resten af dit liv. Stolene er konstrueret af gode materialer og ligeledes produceret solidt. Carl Hansen & Søn sælger møbler af tidløst design, hvilket gør at de aldrig bliver for gamle og skal erstattes.

Reparation frem for nyt

Skulle det ske at et kvalitetsmøbel som af gode materialer og design bliver beskadiget, vil det altid være muligt at få repareret på det, frem for at købe nyt. Det er her det batter for miljøet. Jo færre materialer og ressourcer du bruger, jo mindre efterspørgsel er du med til at lave. Dit første miljøvenlige valg tages ved købet af god og tidløs kvalitet.