Lyt til artiklen:

Dækker din forsikring, hvis dine træpiller bliver stjålet?

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Abonnementsartikel

De sidste uger har man kunnet læse i aviserne, at træpiller i adskillige tilfælde er blevet stjålet.

Seneste eksempel er fra Mors, hvor hele 12 paller træpiller til en værdi af 80.000 kroner, blev stjålet fra en ejendom i byen Sillerslev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lyssky interesse for de værdifulde træpiller får både politi og forsikringsselskaber til at opfordre ejere af pillefyr til at sikre pillerne.

For eksempel opfordrer TopDanmark nu deres kunder til ikke at opbevare træpiller på synlige områder.

Forsikringsselskabet opfordrer til, at det efter levering er en god idé at få båret pillerne væk hurtigst muligt, så de ikke står synligt fremme i dagevis ude på vejen.

Desuden bør man låse træpiller og brænde inde, hvis det er muligt, ligesom opsætning af lamper med bevægelsescensor er en fordel.

Forsikring dækker

Til gengæld lover TopDanmark, at din forsikring dækker, hvis du bliver udsat for indbrud. Også selv om pillerne ikke er låst inde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har indtil videre kun fået få anmeldelser på tyveri af træpiller blandt vores landbrugskunder, men vi forventer, at vi vil se flere i den kommende periode, netop fordi værdien er steget, og de dermed er blevet mere eftertragtet, siger pressechef Troels Karlskov.

- Har man en indboforsikring hos os, dækker den både ved brand, indbrud og tyveri. Kunder kan med fordel tage foto, optage video og gemme kvitteringer, så man kan dokumentere, hvad der er blevet stjålet, siger han og fortsætter:

- Vi dækker tyveri af træpiller, også hvis de er opbevaret udendørs eller i kundens garage, og vores anbefalinger til kunder er, at man opbevarer træpillerne aflåst, og så er den bedst mulige forebyggelse af al slags indbrud fortsat at installere en tyverialarm med kameraovervågning.

Også hos Alm. Brand er man dækket godt ind.

- Tyveri af piller er dækket på indboforsikringen, da det er almindeligt indbo. Det behøver ikke være låst inde, siger presseansvarlig Mikael Winkler..

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fritidsmarkedet har spurgt adskillige forsikringsselskaber om deres politik ved ikke aflåste træpiller, men det er kun TopDanmark og Alm. Brand, der i skrivende stund er vendt tilbage.

Er du derfor kunde i et andet forsikringsselskab, er det en god idé at tjekke, om også din forsikring dækker, hvis pillerne ikke er låst inde.