Lyt til artiklen:

Sidste chance for støtte til at fjerne skrald i naturen

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

Nu kan frivillige igen søge om tilskud til at fjerne plastik og andet affald fra danske strande og vandområder.

Når man ansøger Strandoprydningspuljen, kan man få op til 500.000 kr. i støtte til at dække omkostninger på alt fra skraldeposer, leje af materiel og til lettere forplejning af deltagere til oprydningsarrangementerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Plastik er det affald, vi oftest finder på de danske strande. Ved at støtte frivillige initiativer får vi reduceret mængden af affald i naturen - og samtidig forebygger det, at plastik og andet affald ender de forkerte steder. Vi ved nemlig, at jo mindre affald, der er i vores omgivelser, des mindre bliver der smidt, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Nina Espegård Hassel.

Særligt plastik er en trussel for både natur og miljø, fordi det nedbrydes meget langsomt i naturen. Det skader både natur og dyr, og det ødelægger desuden naturoplevelsen langs de danske kyster.

Sidste chance

Strandoprydningspuljen er en del af den nationale plastikhandlingsplan og der er blevet uddelt midler to gange årligt siden 2019.

Siden 2019 har mange spændende projekter fået støtte, mange danskere har været involveret og der er blevet fjernet rigtig meget affald fra de danske strande. Men nu er det sidste gang, at puljen uddeles

- Det er nu, man skal søge, hvis man vil have del i midlerne. Det har rigtig mange gjort i de tidligere runder, og vi håber, at mange igen vil søge, siger Nina Espegård Hassel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Private borgere, foreninger, virksomheder, myndigheder med flere kan søge om tilskud fra puljen. Der kan maksimalt søges om tilskud på 500.000 kr. pr. projekt.

Læs her, hvordan man søger om tilskud.