Lyt til artiklen:

Volvo opgraderer elektrisk læssemaskine

00:00
Hastighed: ???x
03:17

Abonnementsartikel

Den kompakte elektriske læssemaskine udviser allerede styrke med næsten lydløs drift og nul udstødningsgasser, og den opgraderes nu for at sikre endnu større alsidighed på jobstedet.

Muligheden for at montere et nyt parallelt redskabsfæste, som er særlig velegnet til medium duty-cyklusser og pallehåndtering, vil fungere som et supplement til det eksisterende redskabsfæste af Z-typen, men nu til endnu flere anvendelsesområder. Og med en forøgelse i den maksimale kørehastighed op til 20 km/t kan L25 Electric meget hurtigere flytte til det næste jobsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget komfort

Opgraderingerne bygger på L25 Electric i dens oprindelige udgave, som allerede har vist sig populær hos kunderne. Maskinførerne melder blandt andet om et mere behageligt arbejdsmiljø med den emissionsfri læssemaskine, så de sætte pris på, at den opgraderede maskine er spækket med yderligere funktioner til at forbedre driftsoplevelsen. Med reducerede støjemissioner takket være en ny hydraulikpumpe og omplaceringen af hydraulikken fra førerhuset til hovedrammen vil maskinen være endnu mere lydsvag både inden i og uden for førerhuset.

For operatører, som arbejder i koldere klimaer, er det nu nemt at vælge tidspunkter og dage i ugen, hvor de ønsker at ankomme til et opvarmet og afrimet førerhus, takket være den nye programmerbare førerhusvarmeroption. Og behovet for at række ind under motorhjelmen for at slukke på en hovedafbryder ved afslutningen af et arbejdsskift er nu elimineret, når maskinen bruges jævnligt.

Sammen med den øgede komfort kommer øget rådighedstid, takket være en nye elektrisk parkeringsbremse med hill hold-funktionalitet - en bekvem automatisk funktion for operatører på enhver byggeplads, men især på hældninger eller i ujævnt terræn. Og fordi skivebremsen, som fandtes på den tidligere model, nu er erstattet af en fjederbelastet og hydraulisk udløst bremse med våd skive, er de relaterede vedligeholdelseskrav elimineret, hvilket også bidrager til at nedskære omkostningerne og maskinens stilstandstid. Operatørkomfort er ligeledes forstærket takket være en mere ergonomisk joystick, det nyeste design på markedet.

rich-media-3
Støjen i kabinen er nærmest ikke-eksisterende. Pressefoto.

Mere rådighedstid

Den tid, det tager at opnå en fuld opladning fra nul, er nu halveret til kun seks timer med den forbedrede indbyggede 6 kW-oplader - hvis den bruges med en 400V 16A CEE-stikdåse eller en offentlig opladningsstation. Hurtigere opladning er også altid tilgængelig med de hurtigere indbyggede opladere på 9,6 kW og 17,3 kW. Og hvis det kombineres med den nyligt lancerede elektriske maskinadministrations-app (Electric Machine Management Application - EMMA), kan kunderne yderligere øge rådighedstiden ved at holde styr på opladningsstatus, batteriniveau og maskinplacering, som hjælper dem med at styre opladningsprocessen mere effektivt.

Alle disse nye funktioner og forbedringer, der afsløres som en del af den opdaterede L25 Electric læssemaskine, kan findes på den nye L20 Electric, som har kunnet forhåndsbestilles siden oktober sidste år. Den lidt mindre elektriske læssemaskine har en nyttelast på 1,8 ton og leveres med et redskabsfæste af den parallelle type og valg mellem batterienhed på 33 kWh eller 40 kWh for at passe til forskellige autonomibehov.